Rafael Nadal i Novak Đoković, Foto: Martin BERNETTI / AFP / Profimedia

doneo odluku

Potpuni šok: Završava karijeru?

Oglasio se

Objavljeno: 19.08.2024. 07:40h > 07:49h

Dugo se već vodi debata o tome kada će teniser Rafael Nadal završiti karijeru.

Činjenica je da je Španac već duži vremenski period daleko od prepoznatljive forme, a za to su, između ostalog, zaslužne i povrede koje su ga mučile i odvojile sa terena na duže staze.

Vratio se igranju, pokušao je Rafa da nešto napravi na turniru u Parizu, ali je već u prvom kolu zaustavljen od Aleksandra Zvereva, a dobro je poznato da se nije proslavio ni na Olimpijskim igrama gde ga je porazio najbojli teniser na svetu - Novak Đoković.

Rafael Nadal i Novak Đoković foto: Martin BERNETTI / AFP / Profimedia

Jedini dobar turnir za njega ove godine jeste u Baštadu, gde je uspeo da se domogne finala.

Nagovestio je španski teniser u drugom kolu Igara u Parizu da će posle završetka Olimpijade doneti odluku o karijeri, i da li će na istu staviti tačku ili će još igrati.

Rafael Nadal foto: EPA/FRANCK ROBICHON

Pre dve nedelje su zvanično i zatvorene Olimpijske igre, javnost ne može da dočeka da čuje odluku Nadala, ali, izgleda, da će još čekati.

Naime, Španac se predomislio, te neće iznositi nikakvu odluku u javnost, sa obzirom da je još nije ni doneo, a to je otkrio jednom novinaru u intervjuu za ''Marku'' na gostovanju Real Madrida Majorci.

Rafael Nadal foto: EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Ne žurim da odlučim o mojoj budućnosti – objasnio je novinaru španske „Marke“ na gostovanju Real Madrida Majorci, a potom je dadao:

- Ono što je sigurno je da ću igrati na Lejver kupu a posle ćemo videti.

Za mesec dana ćemo gledati okršaj Tima sveta i Tima Evrope.

Biće to jedan zanimljiv egzibicioni meč, na kom je Rodžer Federer upravo pre dve godine stavio tačku na karijeru.

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer foto: EPA/ANDY RAIN

Ostaje nam da vidimo da li će Rafa krenuti njegovim stopama ili će ipak, nastaviti da igra i pokušati da oživi karijeru.

Mada, to je realno gledano, teška priča za španskog tenisera, koji se vidno već duži period baš muči, traži pravu formu, ali, nikako da je pronađe.

Real Madrid nije na najlepši način otvorio novu sezonu u Primeri, sa obzirom da je kod kuće odigrao nerešeno sa Majorkom 1:1.

Mogao sam da vidim dobru fudbalsku utakmicu dve ekipe za koje navijam. Remi je pravedan ishod – istakao je Rafa posle duela u Palma de Majorci. Njegov Manakor, u kome je rođen i gde i dalje živi, nalazi se na drugom kraju ovog ostrva.

Veliki navijač Real Madrida, izneo je svoje utiske o prvom kolu La Lige.

Ovog leta je bilo Prvenstvo Evrope i mogao je da se primeti umor igrača u drugom poluvremenu i zbog velike vlage – objasnio je.

Bonus video:

Espreso / Iva Krga