Carska piletina, Foto: Printscreen/Youtube/RecipeTin Eats

Recept za carsku piletinu svaka domaćica mora da ima u svojoj svesci:

Umešajte piletinu, pavlaku, grašak i ljute paprike i dinstajte, oko 5 minuta

Objavljeno: 18.08.2024. 21:05h > 22:04h

Carsku piletinu možete da napravite i od ostatke piletine, a obrok je baš gurmanski i obilan.

Sastojci:

113 g putera

227 g pečuraka narezanih

216 g paprika

162 g luka isečenog na kockice

60 g brašna

foto: Printscreen/Youtube/RecipeTin Eats

360 ml pilećeg bujona

240 ml punomasnog mleka

¾ kašičica soli

½ kašičice mlevenog crnog bibera

420 g kuvane piletine

180 ml pavlake za kuvanje

160 g smrznutog graška

113 g seckane ljute paprike

Recept za carsku piletinu sa graškom i ljutom paprikom u kremastom sosu:

Za ovu piletinu rastopite puter u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte pečurke, papriku i luk i pržite, povremeno mešajući, dok ne omekšaju i pečurke ne počnu da rumene, oko 8 minuta.

Umešajte brašno i pržite, neprestano mešajući, 1 minut. Postepeno umešajte bujon i mleko, dok smesa ne postane glatka. Posolite i pobiberite. Smanjite vatru i kuvajte dok se sos ne zgusne, oko 5 minuta, povremeno mešajući.

Umešajte piletinu, pavlaku, grašak i ljute paprike i dinstajte, oko 5 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso punjeno spanaćem i krem sirom.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)