Foto: instagram/elenakaraman.essenceofliving

VIDEO SNIMAK

Pogledajte viletinu Elene Karaman, luks kuća puca od luksuza: Nakon prodaje imanja Đokovićima, ovde se skrasila

- Moj dom.. moj intimni hram.

Objavljeno: 18.08.2024. 13:56h

Naime, nakon što se razvela od Jugoslava Karića, dizajnerka nameštaja Elena Karaman prodala je kuću na Kosmaju porodici Đoković, a u blizini kupila imanje na kojem je sagradila svoju kuću. Ona je odlučila da se izoluje od svih, pa je njena vila napravljena duboko u šumi okružena samo drvećem.

Na Instagramu, Elena je objavila video snimak i pokazala kako izgleda unutrašnjost zdanja koje je uredila po svojoj meri, a sve do sada ove detalje luks kuće nije pokazivala.

- Moj dom.. moj intimni hram. Enterijer treba da nosi pečat naše duše. On ne treba da bude savršen, već ogledalo našeg života i onoga sto nosimo u sebi. Moji enterijeri su slojeviti i zato, kao dizajner, sa klijentima vrlo cesto provodim vreme u intimnim razgovorima koji najmanje imaju veze sa dekoracijom i arhitekturom. Teme kao sto su umetnost, literatura, doba godine koje im dušu boji naročitom radošću.. muzika.. epoha koja ih posebno intrigira.. su moje smernice za rad. Lako je dizajnirati i projektovati kuću, malo je teže od kuće napraviti dom. Ognjište, oko koga ce generacije pisati svoje licne porodične legende.. - napisala je ona.

Komšije progovorile o dizajnerki

Ekipa “Blica“ je svojevremeno posetila imanje na kom se nalazi Elenina kuća.

- Elena je odlučila da sazida dom usred guste šume. Svi smo bili iznenađeni kada smo videli na kojoj lokaciji joj se nalazi dom. Međutim, po svemu sudeći to je bila njena volja. Baš zato što je toliko izolovana, kuća privlači svu pažnju. Mnogi su dolazili krišom da vide koje Elena rituale izvodi. Često bi zapalila vatru nasred imanja i sa grupom ljudi radila određene rituale. Od nas se niko u to ne razume, pa ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo šta je želela time da postigne - pričao je pre par meseci Elenin komšija tada.

(Espreso/Blic/)