Foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

ukus fantastičan!

Staro srpsko jelo sa krompirom po receptu legendarnog Dragana Nikolića: Glumac je obožavao da ga jede i leti i zimi

Naši stari bake i deke često su to jeli kada nisu imali mogućnosti za više

Objavljeno: 18.08.2024. 12:14h

Legendarni glumac Dragan Nikolić, znao je da spremi svega nekoliko jela, a zapečeni krompir sa slaninom je bio njegov specijalitet.

Naši stari bake i deke često su to jeli kada nisu imali mogućnosti za više, a za krompir i slaninu se uvek imalo, tako da je ranijih godina ovo jelo bilo redovan obrok srpskih trpeza na selu.

Legendarni glumac ga je obično spremao zimi uz pivo, ali je i leti odličan obrok koji može da se posluži za ručak ili večeru.

foto: Privatna arhiva

Sastojci:

  • 3 krompira
  • malo kajmaka
  • 6 šnita slanine

Priprema:

Nemojte ljuštiti koru krompira, nego ga samo operite i isečite na pola. Stavite u pleh i pecite na 200 stepeni nekih 15 minuta.

Zatim izvadite i stavite preko svakog šnitu slanine, malo kajmaka i vratite da se peče. Po želji možete dodati i neku crvenu papriku.

Kada bude gotov dodajte još malo kajmaka i poslužite uz hladno pivo.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/nportal/T.M.)