Piletina u sosu, Foto: Printscreen/YT/ Meat Recipes

ukusno

Piletina u pikantnom sosu koji Srbi obožavaju: Recept koji će svaka domaćica zavoleti

Piletina sa pikantnim sosom od luka i pavlake je savršen ručak za celu porodicu, a možete da je servirate uz pirinač

Objavljeno: 18.08.2024. 18:33h

Sastojci:

400 g belog mesa

3 glavice luka (narezane na kolutove)

2 čena belog luka (iseckana)

200 ml pavlake za kuvanje

250 ml povrtnog bujona

200 g belog sira

Malo brašna da poveže sos

foto: Printscreen/youtube/Stručnjak za hranu / Food Expert

ulje

So, biber i slatka paprika u prahu, po ukusu

Recept za piletinu sa pikantnim sosom od luka i pavlake:

Kako biste narpavili piletinu sa pikantnim sosom, uključite rernu na 250 stepeni. Osušite piletinu i začinite solju, biberom i paprikom u prahu. Zagrejte ulje, pržite sa svake strane oko 3 minuta, izvadite i stavite u posudu za pečenje. U tiganj dodajte još malo ulja i propržite luk.

Dodajte beli luk i brašno i propržite. Deglazirajte pavlakom za kuvanje i povrtnim bujonom, promešajte da se ne naprave grudvice i prokuvajte. Začinite i prelijte piletinu sosom. Nanesite mocarelu na piletinu i stavite u rernu na 15 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso punjeno spanaćem i krem sirom.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)