Hleb iz tiganja, Foto: Bakina kuhinja

recept

Hleb iz tiganja koji se ne peče u rerni: Mekano testo koje se topi u ustima

Servirajte i uživajte

Objavljeno: 17.08.2024. 16:45h

Hleb iz tiganja je savršen način da ne palite rernu i da uživate u domaćem hlebu.

Sastojci:

200 ml vode.

2 kašičice šećera

6 g suvog kvasca

400 g brašna

1 kašičica soli

1 kašičica kima

foto: Jelajelena Petrovic

Recept za hleb iz tiganja:

Za ovaj hleb sipajte u činiju vodu, šećer, suvi kvasac i sve dobro promešajte. Dodajte brašno i kašičicu soli, malo promešajte pa dodajte kašičicu kima i sve dobro izmešajte. Počnite da mesite testo u činiji u kojoj je. Podmažite podlogu za mešenje i ruke uljem, pa još mesite testo.

Jednu posudu podmažite uljem i ubacite testo, pa ga poklopite i ostavite da se diže na toplom mestu 1 sat. Premesite testo pa ga pržite u tiganju podmazanim uljem. Poklopite tiganj i ostavite pola sata. Pržite na laganoj vatri dok ne porumeni sa svih strana. Servirajte i uživajte.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)