Čuvena šopska salata, Foto: Printscreen/youtube/ Šta za ručak?
srbi u šoku
Ovo još sigurno niste čuli: Šopska salata je loša za jednu stvar - trebalo bi da prestanete da je jedete pod hitno
Malo ko zna da namirnice koje su sastavni deo ove salate ne bi trebalo da se kombinuju
Objavljeno: 16.08.2024. 19:38h
Ilinka Orović
Među omiljenim jelima u Srbiji nalazi se i šopska salata. Međutim, malo ko zna da namirnice koje su sastavni deo ove salate ne bi trebalo da se kombinuju.
Krastavac i paradajz među glavnim su sastojcima šopske salate, a kombinacija ove dve vrste povrća i nije baš najbolja. Naime, postoji velika mogućnost da dođe do fermentacije u želucu, a nakon toga osećamo bolove, grčeve i nadutost.
Ukoliko biste gorenavedenoj kombinaciji dodali i sir, onda bi to sigurno izazvalo nadimanje stomaka. Samim tim se preporučuje da ove namirnice jedete odvojeno.
Bonus video:
(Espreso / Super žena / Prenela: I.O.)