Ćufte, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

ukusno

Domaćinski recept za ćufte u paradajz sosu: Možete ih poslužiti uz krompir pire ili kuvane makarone

Brzo jelo gotovo kroz pola sata

Objavljeno: 16.08.2024. 14:39h

Ćufte u paradajz sosu su užitak za sebe, vrlo sočne i ručak za celu porodicu.

Sastojci:

Za paradajz sos:

3 čena belog luka, iseckana

1 lovorov list

1/4 kašičice tucane paprike

30 ml ulja

700 g paradajza

foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Za ćufte:

2 parčeta hleba

60 ml mleka

450 g mlevenog mesa

150 g rendanog kačkavalja

1 jaje

1 čen belog luka, sitno isečen

10 g seckanog peršuna

1/2 kašičice soli

1/4 kašičice sušenog origana

1/4 kašičice tucane crvene paprike

foto: Bakinja kuhinja

Recept za domaće ćufte u paradajz sosu:

Kako biste napravili ćufte u paradajz sosu, prvo napravite sos. U velikom tiganju na srednje jakoj vatri lagano propržite beli luk na ulju sa lovorovim listom i tucanom crvenom paprikom. Dodajte paradajz i dinstajte 30 minuta. Kada počne da se raspada, grubo izgnječite paradajz gnječilicom za krompir. Začinite solju i biberom. Čuvajte na toplom.

U međuvremenu, u blenderu izmrvite hleb. U velikoj posudi potopite mrvice hleba u mleko 5 minuta. Dodajte preostale sastojke i rukama dobro promešajte. Nauljenim rukama oblikujte svaku ćuftu koristeći 2 kašike mešavine za jednu ćuftu.

Stavite ćufte u paradajz sos, poklopite i kuvajte 10 minuta na nižoj vatri, okrećući ih nekoliko puta tokom kuvanja. Skinite poklopac i nastavite da kuvate 10 minuta. Uživajte.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)