Foto: RTS

najnovije

Ovo je uzrok smrti Siniše Pavića: Oglasio se njegov sin i sve potvrdio, sve se desilo u porodičnom domu

Njegov sin potvrdio je ovu tužnu vest

Objavljeno: 16.08.2024. 14:23h > 14:49h

Scenarista Siniša Pavić preminuo je danas u svom domu u Vlasotincu, u 92. godini života.

Njegov sin potvrdio je ovu tužnu vest za domaće medije.

- Mogu da vam potvrdim da je moj otac preminuo. Preminuo je u snu od starosti u 92. godini. Ne bih mogao ništa više da vam kažem. Zamolio bih vas da poštujete našu privatnost u ovom teškom trenutku - rekao je Vladimir.

Siniša Pavićfoto: Marina Lopičić

Ko je bio Siniša Pavić

Siniša Pavić rođen je 1933. godine u Sinju, a sa pet godina doselio se u Beograd. Po zanimanju je bio sudija, završio je Pravni fakultet u Beogradu. 1963. godine objavio je svoj prvi roman, ljubavnu priču “Višnja na Tašmajdanu”.

Posle velikog uspeha, knjiga je pretočena u film, u režiji Stoleta Jankovića, sa petnaestogodišnjom Nedom Arnerić u glavnoj ulozi.

FOTO: RTS
FOTO: RTS
FOTO: Marina Lopičić
FOTO: Marina Lopičić
FOTO: Marina Lopičić
FOTO: Vladimir Šporčić, Luka Šarac
FOTO: Marina Lopičić, Privatna Arhiva, Printscreen

Njegov drugi roman „Vruć vetar“ (1980) adaptiran je za istoimenu TV seriju, koja je prikazivana i u Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i Austriji, a u nekim zemljama proglašena je za najbolju TV seriju ikada prikazanu. Na TV Beograd prvi put se pojavio 1971. godine s poznatom serijom “Diplomci”. Scenarista je čuvenih serijala “Otpisani” (prvih trinaest epizoda), “Pozorište u kući” (dvadeset sedam epizoda), “Vruć vetar” i drugih.

Bonus video:

(Espreso / Blic / Prenela:M.S.)