Šlag torta sa malinama, Foto: Printscreen/Youtube/Home Made Recipes

recept

Brza šlag torta sa malinama spremna za manje od pola sata: Priprema je jednostavna, a ukus obećava

Uživanje je zagarantovano

Objavljeno: 17.08.2024. 17:59h > 18:04h

Najavili su vam se neočekivani gosti ili jednostavno želite da pripremite poslasticu za vaše ukućane, bez da provedete ceo dan u kuhinji. Imamo rešenje za vas.

Ovaj desert je lagan i kremast, a kombinacija slatkog fila i reskih, kiselkastih malina, savršena je za vrele letnje dane kada želite da se počastite bez griže savesti.

Svi već znaju da su slatka i kisela pavlaka spoj iz snova, uz koji se savršeno kombinuje bilo koje voće, bilo sveže, smrznuto ili iz kompota.

foto: Printscreen/Youtube/Home Made Recipes

Ukus pomalo podseća na čizkejk, ali bez tvrde podloge i želatinastog voćnog fila.

Ova poslastica je savršeno kremasta i prosto se topi u ustima.

Sastojci:

500 ml slatke pavlake + 200 ml za dekoraciju

400 g kisele pavlake

100 g šećera u prahu

500 g mlevenog keksa

350 g malina

foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

Priprema:

1. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag.

2. U drugoj posudi izmešajte kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pazite da je premutite, jer može postati tečna.

3. Kašikom lagano umešajte mešavinu kisele pavlake i šećera u umućenu slatku pavlaku.

4. U dobijenu smesu dodajte mleveni keks i maline, ponovo lagano umešajte.

5. Sipajte u kalup i poravnajte. Preporučljivo je da tortu stavite u frižider oko 30 minuta da se stegne.

6. Umutite ostatak slatke pavlake i njome ukrasite desert koji ste izvadili iz kalupa.

Bon appetit!

Bonus video:

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)