recept
Brza šlag torta sa malinama spremna za manje od pola sata: Priprema je jednostavna, a ukus obećava
Uživanje je zagarantovano
Najavili su vam se neočekivani gosti ili jednostavno želite da pripremite poslasticu za vaše ukućane, bez da provedete ceo dan u kuhinji. Imamo rešenje za vas.
Ovaj desert je lagan i kremast, a kombinacija slatkog fila i reskih, kiselkastih malina, savršena je za vrele letnje dane kada želite da se počastite bez griže savesti.
Svi već znaju da su slatka i kisela pavlaka spoj iz snova, uz koji se savršeno kombinuje bilo koje voće, bilo sveže, smrznuto ili iz kompota.
Ukus pomalo podseća na čizkejk, ali bez tvrde podloge i želatinastog voćnog fila.
Ova poslastica je savršeno kremasta i prosto se topi u ustima.
Sastojci:
500 ml slatke pavlake + 200 ml za dekoraciju
400 g kisele pavlake
100 g šećera u prahu
500 g mlevenog keksa
350 g malina
Priprema:
1. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag.
2. U drugoj posudi izmešajte kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pazite da je premutite, jer može postati tečna.
3. Kašikom lagano umešajte mešavinu kisele pavlake i šećera u umućenu slatku pavlaku.
4. U dobijenu smesu dodajte mleveni keks i maline, ponovo lagano umešajte.
5. Sipajte u kalup i poravnajte. Preporučljivo je da tortu stavite u frižider oko 30 minuta da se stegne.
6. Umutite ostatak slatke pavlake i njome ukrasite desert koji ste izvadili iz kalupa.
Bon appetit!
Bonus video: