Vilija i Kejt, Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

SMRT

PRINCU VILIJAMU SAOPŠTILI VEST O SMRTI: Potpuno se slomio, zanemeo od bola zbog oproštajnog pisma

Princ i princeza od Velsa napisali su prijatelju dirljivu posvetu, prenosi britanski The Sun. Vilijam je poslao pismo Piterovoj udovici Trejsi, a ona ga je pročitala na sahrani.

Objavljeno: 16.08.2024. 07:14h

Princ Vilijam i Kejt Midlton pogođeni su vešću o smrti prodavca pice kojeg su upoznali tokom izleta u Vels prošle godine. Piter Moris, vlasnik picerije „Little Dragon Pizza Van“, umro je od raka. Imao je 47 godina.

Princ i princeza od Velsa napisali su prijatelju dirljivu posvetu, prenosi britanski The Sun. Vilijam je poslao pismo Piterovoj udovici Trejsi, a ona ga je pročitala na sahrani.

„Pišem vam kako bih izrazio koliko smo Ketrin i ja potreseni tužnim vestima o vašem suprugu i kako bismo vam uputili naše najiskrenije saučešće. Možemo samo da zamislimo koliku prazninu će ostaviti u vašem životu, i moje srce je uz vas i vašu porodicu. Ketrin i ja smo zaista uživali u upoznavanju Pitera“, napisao je princ Vilijam.

„Znamo da je bio izuzetno posvećen i visoko cenjen član zajednice, što je bilo očito iz reakcija na njegov odlazak. Nadam se da ćete pronaći utehu u spoznaji o uticaju koji je imao na tolike ljude“, navodi princ od Velsa u oproštajnom pismu prijatelju.

foto: Profimedia

„Razumem da ovo pismo može da pruži malu utehu u ovakvim okolnostima, ali želeo sam da znate koliko ste vi i vaša porodica u našim mislima u ovom teškom razdoblju. S najdubljim saučešćem, Vilijam“, zaključuje princ.

Piter Moris iza sebe je ostavio dve ćerke, od pet i osam godina, a njegova udovica namerava da pismo urami kako bi im ostalo kao uspomena. Dodala je da je za nju gest Vilijama i Kejt bio veliko iznenađenje.

„Ne znam ni kako su saznali da je preminuo. Možda ih je to dirnulo jer Kejt prolazi kroz lečenje“, rekla je.

Potom je otkrila šta je njen suprug pričao o kraljevskom paru.

„Govorio je kako su bili vrlo prizemni. Dobili smo toliko pisama od ljudi koji su voleli Pita, ali ono od Vilijama i Kejt bilo je posebno“, zaključila je.

(Espreso/blic žena/Prenela PV)