savet
Starinski recept za najbolje palačinke, ispadnu savršeno svaki put: Biće tanke, ali se ne cepaju
Na kraju dodajte ulje i pecite na tiganju
Palačinke su omiljena poslastica većini ljudi; prave se brzo i lako i možemo da ih serviramo na desetine načine - ukusne su i u slanoj i slatkoj varijanti, pa čak i kada su prazne! I dok neke domaćice imaju tačnu recepturu koju poštuju, mnogi palačinke pripremaju onako, od oka, pa nije ni čudo što se često desi da testo bude žilavo ili da se raspada tokom pečenja.
No, postoji odličan, stari recept za palačinke koje će uvek ispasti savršeno tanke i mekane i neće se cepati. Za ovu smesu biće vam potrebne uobičajene namirnice - brašno, mleko, jaja i ulje, ali je caka u tačnom odnosu ovih sastojaka i dodavanju vrele vode na kraju!
Dakle, evo starinskog recepta naših baka za palačinke sa kojim nikada nema greške i uspeva baš svaki put. Čarolija je u jednostavnosti!
Sastojci:
3 jaja
2 šolje mleka
1 šolja vrele vode
1, 5 šolja brašna
5 kašika ulja
so i šećer po ukusu
Priprema:
Razbijte jaja u dubokoj posudi, dodajte so i šećer. Mutite žicom dok ne dobijete penastu smesu. Sipajte mleko, a zatim postepeno dodajte brašno i dobro mešajte sve dok ne nestane grudvica. Dodajte ključalu vodu i ostavite da smesa odstoji 15 minuta. Na kraju dodajte ulje i pecite na tiganju.
Bonus video: