Evo šta da radite..., Foto: Printscreen Youtube/SveZaKucu SveZaKucu

VIDEO

Ova stvar rešava neprijatne mirise iz kante za đubre: Sve što vam treba već imate u kući, sve je gotovo za 2 minuta

Košta oko 200 dinara, a trajaće vam dugo

Objavljeno: 15.08.2024. 18:30h

Iako nedavni toplotni talas pravi velike probleme u bašti ili dvorištu, on može značajno uticati i na unutrašnjost kuće.

Na primer, u kuhinji, toplo vreme može prouzrokovati da ostaci hrane trule brže nego obično, stvarajući neprijatne mirise u i oko kante.

Iako je čišćenje kante inače neprijatan posao, leti možete imati osećaj da je još gori nego inače.

Zato je korisnica TikToka, What Sophie Does, podelila je trik koji će vam oduzeti samo dva minuta, a učiniće da kuhinja duže miriši sveže.

U videu, Sofi stavlja nekoliko kapi ulja eukaliptusa na papirni ubrus, koji zatim spušta na dno kante pre stavljanja nove kese za đubre.

Ona je odabrala svež miris eukaliptusa, ali drugi mirisi poput lavande, nane ili limunske trave mogu da imaju isti efekat.

Eterična ulja stvaraju mirisnu barijeru koja pomaže da se neutrališe miris otpada od hrane i smeća.

Ako imate invaziju voćnih mušica u blizini vaše kante, miris mente će ih zadržati na odstojanju, dok ulja čajevca i citrusa mogu pomoći u borbi protiv bakterija.

Redovna zamena kese za smeće, svešće neprijatne mirise na minimum. Takođe, redovno čišćenje toplom vodom i deterdžentom je takođe neophodno kako bi se sprečilo skupljanje bakterija i lepljivih supstanci.

Eterična ulja možete kupiti za oko 200 dinara u većini drogerija, a papirni ubrus je neophodan element u svakoj kuhinji.

Bonus video:

(Espreso / 24 sedam / Prenela: I.O.)