Migrena, Foto: Profimedia

sjajno

Devojka otkrila kako da ublažite nepodnošljive bolove od migrene: Ovaj trik provereno rešava problem za 15 sekundi

Ko je bar jednom dobio tešku glavobolju, zna koliko je to bolno

Objavljeno: 15.08.2024. 17:17h

Svako ko ima problema sa hroničnom migrenom će vam reći da je to pravi pakao, i da tada ni tablete ni drugi načini lečenje, ne pomažu. Međutim, postoji jedan prilično neobičan način da se izborite sa bolnim glavoboljama.

Visoke temperature, zajedno sa promenama barometarskog pritiska, izlaganjem suncu i vlagom, mogu izazvati glavobolje, posebno kod ljudi skloni migrenama. Iako stručnjaci ne znaju tačan mehanizam, toplota može izazvati procese koji dovode do glavobolja. Ekstremna dehidracija može uzrokovati smanjenje mozga i sužavanje krvnih sudova, što može dovesti do bola. U teškim slučajevima, toplota može uticati na funkciju neurona u mozgu.

Evo kako da ublažite migrene

U trenucima kada vas udari prvi talas bola, sve o čemu razmišljate je kako da ublažite posledice migrene.

foto: Wavebreak Media LTD / Wavebreak / Profimedia

Jedna devojka je privukla veliku pažnju na Instagramu kada je svoj višegodišnji problem sa migrenom rešila uz pomoć vrele vode.

Naime, sve što treba da uradite je da zagrejete vodu, ohladite je do nivoa podnošljivosti, sipate u lavor i stanete unutra!

Ona tvrdi da je bol počeo da se smanjuje skoro istog trenutka, a njen metod je potvrdio i doktor Miro Figura, inače anesteziolog . On je objasnio da iza svega stoji prosto naučno objašnjenje.

- Kažete da će topla voda pomoći u ublažavanju simptoma migrene, bez neželjenih posledica? Pa, odgovor je potvrdan. Pod uticajem tople vode, krvni sudovi u stopalima se šire, i krv se usmerava od glave. A to smanjuje pritisak na krvne sudove koji izazivaju migrenu - napomenuo je doktor Figura, piše Express.co.uk.

Čak i ako sumnjate u efikasnost ovog metoda, ništa vas ne košta da probate, jer bilo koji način koji će ublažiti ponekad neizdrživi bol u glavi, je veoma koristan.

Očekivano, pristiglo je mnogo komentara, a jedan od njih je glasio:

- Ovo sigurno deluje, moja baka je to radila svaki put kada dobije migrenu!

Bonus video:

(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)