Apatinski riblji paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Mira Vidakovic

recept

Apatinski riblji paprikaš - starinski recept za najukusnije posno jelo: Ovo je ukus koji nikada nećete zaboraviti

Ovo je najukusnije posno jelo, morate da ga probate

Objavljeno: 15.08.2024. 17:00h

Riblji paprikaš koji morate da probate, ima savršeni ukus.

Sastojci:

  • 1 kg ribe (somovina)
  • 500 g luka
  • 2 ljute papričice
  • slatka aleva paprika
  • so, biber
  • list lorbera
  • sirće
Ukus koji će vas osvojitifoto: Printscreen/Youtube/ Mira Vidakovic

Način pripreme:

Očišćenu ribu isecite na komade, umočite u blag rastvor sirćeta i pore­đajte u šerpu. Sitno isečeni crni luk pospite preko ribe tako što se posle svakog sloja dodaje so i biber.

Tako pripremljenu ribu nalijte vodom i kuvajte najmanje jedan čas da omekša. Kada je riba skoro kuvana, dodajte sitno iseckanu ljutu papričicu i osta­vite paprikaš da se još malo kuva.

Poslužite ga sa posebno skuvanim re­zancima.

Bonus video:

(Espreso / Krstarica / Prenela: I.O.)