Atos Salome, Foto: Printscreen/facebook/Athos Salomé

pažnja

Ovo je Nostradamus 21. veka: Svako proročanstvo mu se ostvaruje, evo šta je predvideo za Olimpijske igre, šok

U poslednje vreme, međutim, takođe bez ikakvih dokaza, tvrdi da je predvideo planirane sajber napade usmerene na Olimpijske igre u Parizu 2024. i korporativnu špijunažu u određenim sektorima.

Objavljeno: 15.08.2024. 12:56h > 12:58h

Atos Salome, svojim sledbenicima poznat kao "Novi Nostradamus" po francuskom astrologu i apotekaru iz 16. veka, bez dokaza tvrdi da je tačno predvideo velike svetske događaje, uključujući pandemiju koronavirusa, Maskovu kupovinu Tvitera, smrt kraljice Elizabete i rezultat Evropskog prvenstva u fudbalu.

U poslednje vreme, međutim, takođe bez ikakvih dokaza, tvrdi da je predvideo planirane sajber napade usmerene na Olimpijske igre u Parizu 2024. i korporativnu špijunažu u određenim sektorima.

- Događaji takve veličine poput Olimpijskih igara bili bi idealne mete napada, sposobne da izazovu poremećaje u postojećem poretku - rekao je on za "Dejli mejl", pa dodao: "To tačno pokazuje moju hipotezu kada su francuske vlasti brzo reagovale i povećale svoje mere sajber bezbednosti. Ovo je još jedan pokazatelj da postoji potreba za adekvatnim i efikasnim merama zaštite sajber prostora tokom značajnih globalnih prilika".

foto: Printscreen/facebook/Athos Salomé

On takođe navodi i ponovo bez dokaza da je upozorio na porast korporativne špijunaže: "Moja upozorenja o korporativnoj špijunaži u biotehnološkom i zdravstvenom sektoru se ostvaruju dok severnokorejske hakerske grupe, Kimsuki i Andariel, ciljaju ove industrije da finansiraju politiku Kim Džong Una".

Salome je tvrdio da trenutne ranjivosti pretraživača "dokazuju da su njegova predviđanja o nastavku ponašanja hakera tačna".

- Ovaj incident dokazuje da sam bio u pravu, platforme za kriptovalute su podložne sajber napadima i mogu uticati na finansijska tržišta - naveo je, ali nije pružio nijedan dokaz o bilo kojoj od svojih tvrdnji.

(Espreso/Telegraf.rs / Daily mail/Prenela PV)