Nikola Nikolić, Foto: X/salvamentogob, Printscreen DIARIO LIBRE

drama jednog srbina

10 dana plutao na moru bez vode i hrane okružen ajkulama, a sad... Nikola na novim mukama, evo šta ga je zadesilo!

On se trenutno nalazi u Haini, gde čeka da imigracione vlasti u srpskom konzulatu u Havani dobiju pismo o ruti za povratak u Evropu

Objavljeno: 15.08.2024. 12:50h

Srbin Nikola Nikolić (30), koji živi i radi u Španiji, trenutno se nalazi zarobljen u Dominikanskoj republici nakon što je sa dva prijatelja spasen iz čamca u kom je bio 10 dana bez vode i hrane.

On se trenutno nalazi u Haini, gde čeka da imigracione vlasti u srpskom konzulatu u Havani dobiju pismo o ruti za povratak u Evropu.

Srpski državljanin se nada da će dominikanske vlasti i ambasada njegove zemlje na Kubi pomoći da se što pre vrati u rodni kraj.

Njegovi drugari, dvojica španskih državljana, predati su ambasadi njihove zemlje.

"Poslednja dva dana nismo imali vode, nismo imali hrane, ali hvala Bogu, ljudi sa kineskog broda su nam pomogli. Ovo je prvi put u mom životu da smo videli ajkule, i moj prijatelj i ja", rekao je Nikola.

"Moja porodica je bila očajna, čekali su da se javim. Samo da uzmem svoj pasos i da se vratim kući, nikada neću više ovamo", dodao je Nikola.

Ministarstvo spoljnih poslova je obavešteno o slučaju i sarađuje sa vlastima u Dominikanskoj republici kako bi se Nikola vratio u rodnu Srbiju.

Priča je zaista neverovatna, o čemu svedoči Nikola, koji kaže da nije ni slutio da će jedna pecaroška akcija sa drugarima postati ovakva drama.

Preživeo pravu dramu nakon što je čamac ostao bez goriva u okeanu

Podsetimo, Nikola je sa dva druga krenuo sa Kanarskih ostrva čamcem na pecanje, ali su u jednom trenutku ostali bez goriva. Trojica mladića su tako plutala u čamcu sve dok ih, posle 10 dana, kineski brod nije ugledao i stigao u pomoć.

Mladi Srbin otišao je da živi u Španiji pre nekih dva meseca. Jednog dana su Nikola i njegovi prijatelji David i Huan odlučili da krenu na pecanje. Plan je bio da na moru provedu tri dana. Poneli su hranu, štapove i krenuli.

Brod ih je prevezao u Dominikansku republiku gde trenutno čeka svoje papire kako bi mogao nazad za Evropu.

Bonus video:

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)