Pohovane tikvice, Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

recept

Grci na ovaj način pohuju tikvice i svi se slažu da su ukusnije od naših: Evo u čemu je tajna dobrog poha

Tikvice dobro operite (ne ljuštite ih), a zatim isecite na što tanje trake

Objavljeno: 14.08.2024. 22:38h

Pohovane tikvice dokaz su da su najbolji zalogaji obično veoma jednostavni. Omiljeno letnje povrće, iako može da se kombinuje i priprema na mnogo načina, najukusnije je kada se ispohuje. Grci za to imaju posebnu tehniku.

Više puta smo isprobali recepte Andrijane i Anđele, a ovog puta pažnju su nam privukle njihove pohovane tikvice na grčki način.

"Pobednička kombinacija ovog leta, ne znam koliko vas mi je tražilo recept za ovo nakon jednog videa iiii evo ga, ne može biti lakše, niti ukusnije", piše u opisu videa na Instagramu.

Recept za pohovane tikvice

Potrebno je:

- tikvice

- brašno i so

- voda

Priprema:

Tikvice dobro operite (ne ljuštite ih), a zatim isecite na što tanje trake. Svaku traku uvaljajte dobro u brašno, pa na sekund umočite u vodu - po ovome sa grčki poh razlikuje od našeg. Tikvice pržite u dubokom, vrućem ulju.

Bonus video:

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)