Foto: Zorana Jevtić

KO BI REKAO?

Danas niko ne može da prepozna Katarinu Rebraču: Vrela manekenka više ne izgleda isto, transformacija je ogromna

Rebrača je 2010. godine uhapšena nakon što su se pojavile onformacije da je preko svoje humanitarne fondacije proneverila 22 miliona dinara

Objavljeno: 14.08.2024. 18:19h

Katarina Rebrača, nekadašnja manekenka koja je plenila pažnju kao jedna od najlepših Srpkinja, danas je gotovo neprepoznatljiva.

Javnost ju je dugo smatrala ikonom lepote, a njeno povlačenje iz javnosti nakon hapšenja 2010. godine ostavilo je mnoge zatečene. Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo oslobađajuću presudu koju je Viši sud izrekao Rebrači zbog zloupotrebe sredstava namenjenih prevenciji raka dojke, te joj je izrečena kazna od dve godine i 10 meseci zatvora. Na ovu odluku omogućena je žalba u trećem stepenu.

Rebrača je 2010. godine uhapšena nakon što su se pojavile onformacije da je preko svoje humanitarne fondacije proneverila 22 miliona dinara.

foto: Dragan Kadić

Njena manekenska karijera bila je samo početak njenog medijskog puta, Katarina je radila kao voditeljka, glumica, a bila je i vlasnica modne agencije. Njena fondacija, koja je u početku bila usmerena na humanitarne ciljeve, kasnije se našla u središtu jednog od najvećih skandala tog vremena.

foto: Marina Lopičić

Sada, u 51. godini, Katarina je gotovo neprepoznatljiva, a glasine o njenom izgledu samo dodatno podstiču interesovanje javnosti.

Rođena u porodici hokejaša Nikole Rebrače, Katarina je prve godine života provela u Njujorku, da bi se kasnije sa majkom preselila u Los Anđeles, a potom vratila u Njujork, gde je započela svoju uspešnu manekensku karijeru. U Beograd se vratila 2000. godine, ali je poslednjih godina ponovo često boravila u Njujorku, daleko od očiju javnosti.

Transformacija Katarine Rebrače, nekadašnjeg simbola lepote i uspeha, danas izaziva mnoge polemike, a njen izgled, nekada na naslovnicama magazina, sada je tema zbog koje je gotovo neprepoznatljiva.

(Espreso/Telegraf.rs/Prenela D.Č.)