Puter od crvenog vina, Foto: Printscreen YouTube/French Cooking Academy

recept

Napravite savršen prilog za svako jelo: Puter od crvenog vina koji ćete jesti za svaki obrok

Puter možete da mažete na hleb, da pečete na njemu, da ga stavljate u torte. Saznajte i kako da napravite najbolji puter od crvenog vina

Objavljeno: 14.08.2024. 17:43h

Puter se koristi i kada pripremate torte, ali i kada spremate slana jela. Uvek je bolja opcija da sami napravite puter, ali isto tako možete da koristite i kupovni, ali da ga obogatite raznovrsnim začinima kako bi bio ukusniji.

Podelili smo sa vama i recept Džejmija Olivera za aromatični puter, a sada vam donosimo još bolji. Napravite puter od crvenog vina koji možete da koristite za pečenje mesa, ali isto tako možete i da stavite kriške putera preko vrelog mesa i tako napravite preukusan sos.

Sastojci:

200 g putera

50 g šalotke (vrsta crnog luka)

300 ml crvenog vina

1 lovorov list

2 grančice timijana

2 kašike seckanog peršuna

150 ml bujona

ceđenje limunovog soka

Recept za puter od crvenog vina:

U jednu šerpu sipajte bujon i kuvajte većina tečnosti ne ispari. Treba da vam ostane samo 2 kašike.

U drugu šerpu sipajte crveno vino, sitno seckanu šalotku, dodajte lovorov list i timijan i kuvajte dok ne ispari. Crnog vina treba da bude 100 ml. Izvadite iz crvenog vina lovor i timijan, pa dodajte dve kašike bujona. Promešajte, pa sklonite sa šporeta.

Dodajte u puter sobne temeprature, pa dodajte i seckani peršun. Sve dobro umutite, pa stavite na providnu foliju i umotajte. Stavite u frižider da se stegne, prenosi B92.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)