Otac i ćerka, Foto: Printscreen/ Facebook/ Thomas Hollenbeck

CURE INFORMACIJE

Otac koji je optužen da je oteo ćerku u Baru od ranije poznat policiji: U kući mu pronašli sve i svašta, a onda...

O svemu je obavešten i Interpol

Objavljeno: 14.08.2024. 15:58h > 09:33h

Tomas Holenbek, kog je bivša partnerka Trejsi Šenon Lin optužila da je oteo njihovu trogodišnju ćerku Zinleu u Crnoj Gori, ranije je uhapšen u rodnoj Americi zbog optužbi da je dilovao drogu.

Trejsi tvrdi da otac nije vratio dete kući. Prema njenim rečima, kada ga je pozvala, nije se javljao. Trejsi je potom prijavila otmicu deteta i tvrdi da je Tomas sa maloletnom Zinleom otišao u Albaniju i da je tamo tražio izdavanje pasoša za dete u američkoj ambasadi u Tirani.

O svemu je obavešten i Interpol, a sama Trejsi je za Primorski rekla da je zabrinuta jer je njen bivši partner ranije osuđivan.

Otac i ćerka foto: Printscreen/ Facebook/ Thomas Hollenbeck

Sin šerifa, optužen da je dilovao drogu

Kako su preneli američki mediji, Holenbek je 2014. godine optužen da je dilovao drogu. On je sin šerifa Bila Holenbeka.

Pojavio se pred sudijom okružnog suda 2014. godine, nakon što je uhapšen zbog sumnje da je dilovao drogu, navodi se u sudskim dokumentima.

Policajci koji su radili sa poverljivim doušnikom su kupili marihuanu od Tomasa Holenbeka.

Policajci su potom izdali nalog za pretres Holenbekove kuće i pronašli još marihuane, sačmaricu, pištolj i predmete koji su se koristili za uzgoj droge, navodi se u sudskim dokumentima.

Tomas Holenbek, koji je tada imao 24 godine, uhapšen je i prevezen u pritvorski centar okruga Sebastijan.

- Naši detektivi su uradili odličan posao. Tomas je odrasla osoba. On je izabrao svoj put. Nadam se da će ovo hapšenje biti početak njegovog oporavka. Do tada, Tomas će odgovarati za svoj zločin kao i svaka druga osoba - rekao je tada njegov otac, šerif Bil Holenbek.

Otac i ćerka foto: Gofundme

"Ja imam puno starateljstvo, majka je otela"

Međutim, prema navodima Tomasa Holenbeka sa njegovih društvenih mreža, njegova bivša partnerka je otela njihovu ćerku u Americi i odvela je u Crnu Goru, odakle on pokušava da je vrati.

- Nikada nisam davao izjave nakon suđenja u februaru jer je to bilo samo još jedno odlaganje. Tri godine da se reši slučaj koji je osmišljen i struktuiran. Traje tri godine da se utvrde dva faktora: da je majka počinila zločin i da li je bezbedno da se dete vrati u SAD. Oba su utvrđena, a ja sam i dalje ovde. To je sve što je bilo potrebno da se Zinlea, oteto dete iz Amerike vrati kući. Starateljstvo određuje Amerika, a ne Crna Gora. Već je utvrđeno da ja imam puno starateljstvo, kao i da je majka izgubila sva roditeljska prava - naveo je on.

Bonus video:

(Espreso/ Blic/ Primorski/ 5newsonline/ Prenela: T.M.)