Španska policija, Foto: EPA/Mariscal

istraga

Detalji ubistva Srbina kod Marbelje: Likvidiran na tajnoj žurki u luksuznoj vili, kod sebe je imao sumnjive papire!

Za sada, policija traga za napadačem

Objavljeno: 14.08.2024. 11:56h

U vili u Esteponi kod Marbelje dogodila se pucnjava u ponedeljak kada je na žurci otvorena vatra i ubijen muškarac. Navodno, reč je o Beograđaninu Aleksandru M. (34).

Kako su preneli španski mediji, policija je identifikovala žrtvu i prema njihovim informacijama reč je o Belgijancu (34). Međutim, kako "Kurir" tvrdi, muškarac je kod sebe imao falsifikovana dokumenta i reč je o Beograđaninu Aleksandru M.

Telo muškarca je pronađeno u ponedeljak rano ujutru u vili u kojoj je, po svemu sudeći, održavana žurka. Telo je imalo prostrelnu ranu na leđima.

Služba Hitne pomoći 112 Andaluzije, oko 8.55 sati je primila poziv od građanina koji je tvrdio da je čuo pucnje u oblasti ulice Hortenzija. On nije imao više informacija.

Policija je dolaskom na lice mesta utvrdila da jedna osoba ubijena.

Zdravstveno osoblje je takođe zbrinulo još dve osobe na imanju s obzirom da su zadobili lake telesne povrede.

Za sada, policija traga za napadačem.

Mesecima organizovane tajne žurke

Španski mediji tvrde da su se u vili u kojoj je ubijen muškarac mesecima unazad organizovale tajne zabave. Meštani su čak i u nekoliko navrata prijavljivale policiji pošto su smatrali da je to ilegalno jer su se zabave u vili slavile do zore u podrumu vile.

Španska policijafoto: EPA/Mariscal

Ovo luksuzno mesto je, kako pišu španski mediji, postalo mesto okupljanja onih koji žele da produže noć. Meštani su tvrdili i da su na žurkama konzumirani narkotici.

Takođe, rekli su da je uobičajno da se tu okupi dosta ljudi u ranim jutarnjim satima kada se zatvore noćni klubovi.

"Zovem ga klubom, ali to je moja dnevna soba"

Leon, muškarac koji je organizovao žurku na kojoj je ubijen muškarac, rekao je za špansku televiziju "Antena 3" da su ove žurke za njegove prijatelje i da je noćni klub napravio u svojoj kući kako ne bi morao da izlazi.

Zovem ga noćnim klubom, ali to je zapravo moja dnevna soba - tvrdi Leon.

Kako kaže, sedeo je na sofi kada se čula eksplozija za koju je on mislio da je pukao balon. Međutim, ubrzo je shvatio da je neko pucao iz pištolja.

Izašao je na ulicu i kako kaže, svi su takođe istrčali napolje.

- Video sam ga kako umire - rekao je on.

Leon je tvrdio da ništa nije video i da ne zna ko je ubica.

"Plašili smo se da će se to dogoditi"

Dijego, predsednik zajednice i jedini komšija koji je želeo da govori, rekao je da je reč o problemu koji se dešava već dve godine.

- Žalimo se na buku, ali posebno na ljude koji dolaze tu. Plašili smo se da će se to dogoditi i eto, dogodilo se - rekao je on.

Mnoge komšije, kaže Dijego, razmišljaju i o prodaji svojih kuća.

- To su veoma skupe vile, procenjene su i na 3 miliona evra - rekao je on.

Bonus video:

(Espreso/Blic/Preneo D.M.)