Kuvani kukuruz, Foto: Printscreen, Yotutbe

BIĆE PRESLADAK

Stara caka za najbrže kuvanje kukuruz za samo 15 minuta: Zbog ove 2 stvari biće gotov očas posla a ukus nikad slađi

Ogromna je razlika između kuvanja mladog i starijeg kukuruza

Objavljeno: 14.08.2024. 10:24h

Evo šta treba da radite kako biste postigli savršen ukus.

Kuvanje kukuruza može biti različito, u zavisnosti od vrste kukuruza i načina pripreme. Mladi, mlečni kukuruz će se skuvati brže nego stariji, zreliji klipovi, a važnu ulogu igra i to da li koristite običnu šerpu ili ekspres lonac.

Pre nego što krenete sa kuvanjem, važno je očistiti kukuruz od lišća i svile. Zatim složite klipove u posudu, prelijte ih vodom tako da budu potpuno potopljeni, i dodajte nekoliko listova koje ste skinuli - ovo će dodatno obogatiti ukus.

foto: Printscreen/Youtube/ just.katebake

Ako koristite ekspres lonac, mladi kukuruz će biti gotov za 15-20 minuta, dok će starijem kukuruzu možda trebati oko 40 minuta, ili čak duže, u zavisnosti od starosti klipova.

Kuvanje kukuruza u običnoj šerpi zahteva više strpljenja - proces može trajati oko dva sata.

Još jedna korisna tajna: nemojte dodavati so pre ili tokom kuvanja, jer to može učiniti zrna tvrdima. Posolite ih tek neposredno pre serviranja, ukoliko volite slaniji ukus.

Bonus video:

(Espreso/informer/T.M.)