Krompir sa pavlakom iz rerne, Foto: Privatna arhiva

ukus kida!

Najkremastiji krompir iz rerne po bakinom receptu topi se pod nepcima: Ovako ukusan ručak obavezno morate napraviti

Ideja za ukusan i zasit ručak direktno iz bakine sveske sa receptima - uživaćete u svakom kremastom zalogaju

Objavljeno: 14.08.2024. 08:31h

Krompir može da se sprema na mnogo načina - što pečen, kuvan, kao pomfrit, restlovan... A svakako jedan od najomiljenijih jeste onaj iz rerne, bil oda ga peckate duže ili se odlučite za najbrži krompir koji je gotov za 12 minuta.

Za današnji ručak možete napraviti najkremastiji krompir iz rerne po baka Jelinom receptu koji će vas oduševiti svojim ukusom i teksturom.

Potrebno je:

500 gr krompirta

suvi začin

beli luk u prahu

1 jaje

1 puna kašika kisele pavlake

100 ml mleka

100 gr sira

ulje

Priprema:

Krompir očistiti i iseći na krugove.

foto: Privatna arhiva

Dodati malo začina belog luka i ulja i sve izjednaliti, U činiju razbiti jaje, dodati pavlaku i mleko i na kraju krupno sir i malo ulja. Polako izjednačiti .

foto: Privatna arhiva

Tepsiju pre,azati pa poredjati krompir pa preliti sa pavlakom .

foto: Privatna arhiva

Po želji može i rendani kačkavalj ja nisam, Peći na 220 stepeni C 30 -40 minuta. Služiti topao uz obaveznu supicu. Mi smo ga zbrisači bez hleba i pogrebali tepsiju

Bonus video:

(Espreso/T.M.)