Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

konačno

Crni oblaci nad Beogradom: Počela jaka kiša na Voždovcu, atmosfera nalik na oluju!

Posle podne u brdsko - planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije, kao i ponegde u Vojvodini može se očekivati lokalni razvoj oblačnosti, kao i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom

Objavljeno: 14.08.2024. 07:09h

Nad Beogradom se nadvijaju tamni oblaci.

Na Voždovcu je trenutno počela jaka kiša, koja je donela osveženje nakon dugotrajnog perioda suše i visokih temperatura.Crni oblak se nadvio iznad ovog dela grada, stvarajući atmosferu nalik onoj pred oluju.

Prema poslednjim podacima, kiša je uzrokovana lokalnim vremenskim uslovima, koji uključuju povećanu vlažnost vazduha i verovatnoću padavina od 53%. Temperature su relativno prijatne, krećući se oko 21°C, ali visoka vlažnost stvara osećaj težine u vazduhu.Tokom dana, Beograd očekuju izuzetno visoke temperature, sa maksimalnim vrednostima između 36°C i 40°C.

Kakvo vreme očekujemo danas?

Posle podne u brdsko - planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije, kao i ponegde u Vojvodini može se očekivati lokalni razvoj oblačnosti, kao i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

I sutra će se nastaviti trend vrelih dana, dok se na severu zemlje, kao i planinskom predelu južne Srbije očekuje izolovana pojava kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, ujutro i pre podne na jugu Banata i u Pomoravlju povremeno i jak. Najniža temperatura u četvrtak kretaće se od 17 do 26, a najviša od 36 do 40 stepeni.

Srbija prolazi i kroz novi nalet tropskih noći, što znači da se ni jutarnje temperature ne spuštaju ispod 20 stepeni.

Za vikend možemo očekivati nastavak vrelih dana, ali temperature ovog puta neće prelaziti 40 stepeni, već će najviša dnevna temperatura biti 39 stepeni Celzijusa.

Bonus video:

(Espreso/Srbija Danas/Nenad Đukić/Preneo D.M.)