Foto: Jessica GOW / AFP / Profimedia

pogledajte

"Zašto smo tako dugo čekali na odgovor" Nakon tri meseca konačno je rešen i ovaj slučaj, a sada se oglasio i pevač

Mesecima se čekalo da se ova drama razreši

Objavljeno: 13.08.2024. 16:07h

Jost Klajn, koji je na ovogodišnoj „Evroviziji" trebalo da predstavlja Holandiju, diskvalifikovan je svega nekoliko sati pred finale. On je, kako se navodilo, zbog izvesne drame s jednom od novinarki iza kulisa „zaradio šut kartu".

Mesecima se čekalo da se ova drama razreši, a sada se to i desilo - švedska policija je rešila da odbaci slučaj.

Kako se navodi, švedski istražitelji su u ponedeljak izjavili da nisu mogli da dokažu da je njegov gest "bio toliko strašan da izazove ozbiljan strah", kao ni da je pevač imao nameru da uplaši novinarku.

- Nema više slučaja protiv mene jer ga nikada nije ni bilo. Poslednjih nekoliko meseci je bilo grozno. Iako volim da nastupam širom sveta, nešto nije bilo u redu. Zašto smo tako dugo čekali na odgovor - zapitao se Jost, pa dodao da misli da njegova diskvalifikacija ima veze sa reklamnom kampanjom, ali ne zna šta:

foto: Tobias SCHWARZ / AFP / Profimedia

- Kompanije samo žele da zaštite svoj novac i koristili su mene kao štit. Selo protiv grada.

Podsetimo, organizatori takmičenja tvrdili su da se izjave pevača i svedoka nikako ne poklapaju, a njemu je pretila ozbiljna kazna.

Holandski javni servis je izdao saopštenje nakon cele gungule, te su istakli da smatraju da je kazna, odnosno diskvalifikacija, velika u odnosu na ono što se desilo.

Bonus video:

(Espreso/24sedam/Nemanja Vujčić/prenela:B.S.)