Plaža Marinha, Foto: Profimedia

raj na zemlji

50 najlepših plaža na svetu: Među njima je i jedna iz komšiluka, pogledajte ovu lepotu! (VIDEO)

Na jednom od jadranskih ostrva, Braču, nalazi se i plaža Zlatni rat

Objavljeno: 13.08.2024. 13:58h > 14:00h

Pitanje gde se nalaze najbolje plaže i koje su, je nadasve subjektivan odgovor. Postoje plaže na kojima želite ništa drugo nego da dremate pod plavim nebom. Postoje plaže za igru, gde porodice postavljaju šatore za sunčanje i gradite zamkove od peska. Postoje plaže za zabavu, gde se duž šetališta nižu barovi, a zabava nikada nije daleko. Ima plaža na kojima nećete sresti drugu dušu.

Stručnjaci britanskog Telegrapha su odabrali svojih 50 omiljenih plaža na svetu – neke očigledne žarišta, u Australiji, Brazilu i na Karibima, druge daleko izvan prilično utabanog puta na Islandu, Mozambiku i Južnoj Koreji.

Kako bi pronašli idealnu obalu za svakog putnika, identifikovana su udaljena mesta koja vrve od divljih životinja, upečatljivih panoramskih pogleda, atmosferske oblasti sa užurbanim barovima na plaži i atrakcijama, destinacije sa luksuznim hotelima, mirne udaljene uglove, peščane delove pogodne za porodicu i još mnogo toga.

Na jednom od jadranskih ostrva, Braču, nalazi se i plaža Zlatni rat. Upravo ona je, kao dobra opcija za boravak porodice sa decom, odabrana i stavljena na listu 50 najboljih svetskih plaža.

Deset plaža koje se nalaze na popularnoj listi najlepših:

1. Sumba, Indonezija 2. Kartahena, Španija 3. Plaža Gemelas, Kostarika 4. Vharariki, Novi Zeland 5. Dungenes, Engleska 6. Starfiš, Panama 7. Gardner bej, Galapagos 8. Zaliv tri litice, Vels 9. Plaža Marinha, Portugal 10. Maya bay, Tajland

Kreatori ove liste su objasnili da su se potrudili da "pokriju" zaista celi svet i plaže različitih karakteristika. Zato su se na listi našle i plaže u Brazilu i Australiji, ali i na Islandu i Karibima, pa i u Južnoj Koreji.

foto: Profimedia

U želji da pronađu idealne plaže, na listu su uvrstili one koje važe za mirnije, kao i one s fascinantnim pogledima, ali i s luksuznim ugostiteljskim objektima i s mnogim drugim sadržajima.

Bonus video:

(Espreso/Mondo/Preneo D.M.)