Foto: Print Screen Youtube/BozenCosmetics

prošlost

Bila jedna od najbogatijih i najmoćnijih žena u Srbiji, želela Marinka Rokvića: Njena smrt budi dosta misterija...

Pre jedanaest godina je preminula, posle duge i teške bolesti

Objavljeno: 13.08.2024. 09:50h > 09:53h

Božen Žumbor, bila je jedna od najbogatijih i najmoćnijih žena u Srbiji, koja je ostala je poznata kao vlasnica poznate linije kozmetičkih proizvoda "Božen Kozmetiks".

Osnivanjem kompanije za negu lica i tela, kao i programom za mršavljenje, Božen je postigla značajan uspeh u poslovnom svetu.

Pored toga, bila je poznata po humanitarnoj aktivnosti, uključujući pomoć ugroženima i obnovu pravoslavnih crkava i manastira. Interesantno je da je, prema priči njenog prijatelja, Božen prihvatila pravoslavlje krštenjem u Manastiru Ostrog.

FOTO: Printscreen
FOTO: Print Screen Youtube/BozenCosmetics
FOTO: Print Screen Youtube/BozenCosmetics
FOTO: Print Screen Youtube/BozenCosmetics
FOTO: Pritnscreen

Pre jedanaest godina je preminula, posle duge i teške bolesti, a kako nije imala naslednike, mnogi su se pitali kome je pripalo njeno bogatstvo, koje se, kako je navodio "Alo", procenjivalo desetinama miliona. Nakon njene smrti otkriveno je i da je dugo bolovala i lečila se, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, gde je, nažalost, i preminula.

Na njenoj sahrani su se pojavile samo pevačica Neda Ukraden i voditeljka Dragana Katić, koje su, prema pisanjima medija, bile upućene u Boženino zdravstveno stanje i tajne emotivne veze.

Zbog navodne zaljubljenosti u poznatog pevača sa kojim je neko vreme bila u vezi, Božen se nikada nije udavala niti dobila decu, što je dovelo do spekulacija o raspodeli njenog bogatstva. Dok jedni tvrde da je Božen to testamentom zaveštala, drugi sumnjaju da je njen lični život i poslovne tajne zadržala za sebe čak i nakon smrti.

foto: Print Screen Youtube/ Retro Televizija

Ljubav sa Marinkom Rokvićem

Marinko Rokvić je, kako je Kurir pisao 2017, pre braka sa Slavicom, dugo bio u vezi sa Božen Žumbor, vlasnicom „Božen kozmetike“, koju je posle dve godine zabavljanja ostavio bez reči! Srpska estrada zna za ovaj „detalj“ iz Marinkove prošlosti, ali niko nije želeo imenom i prezimenom da stane iza svojih reči da se, kako su ekli, ne bi zamerali kolegi.

- Marinko je na nastupu u kafani „Jugoslavija“ u Roterdamu upoznao Božen. Njeni roditelji su bili vlasnici kafane, veoma bogati. Pevač je svima pričao da ništa ne oseća prema njoj, a ona je njega istinski volela. Bili su oko dve godine u vezi, Marinko joj je obećavao brak -ispričao je Ttada jedan Marinkov kolega, koji nije želeo da mu se objavi ime.

Marinko Rokvićfoto: DRAGANA UDOVIČIĆ

- Rokvić ju je čak ubedio da je našao kuću u kojoj će živeti kad se ona doseli u Beograd. Rekao joj je da je šmeknuo vilu na Bežanijskoj kosi, a Božen mu je, navodno, finansijski pomogla da je kapariše. Posle nekoliko mesece oženio se Slavicom, s kojom ima sinove Nikolu i Marka - tvrdio je tadašnji sagovornik.

Bonus video:

(Espreso/Republika/Prenela:M.S.)