Kineskinja, Foto: Printscreen/TikTok/empathicweeb

pravda

Oglasila se Kineskinja koje je doživela horor u Splitu: Hrvatica je pljunula usred prodavnice, a sada... (VIDEO)

Na kraju, poslala je poruku Hrvatima koji su je ugostili na odmoru

Objavljeno: 12.08.2024. 16:39h

Nakon što su mediji objavili da je ženska osoba iz Splita od 43 godine pljunula kinesku turistkinju sredinom juna ove godine u jednom prodavnici, a kasnije i njenog momka, policija je odmah reagovala. Sada se oglasila i sama žena koja je napadnuta u Splitu i ima samo reči hvale za policiju.

Žena koja je napala turiste je pronađena i dovedena u prvu policijsku stanicu. Policija je takođe u subotu pronašla i oštećenu Kineskinju koja je puna hvale za policiju. Sudija Opštinskog prekršajnog suda u Splitu poslala je napadačicu na nedelju dana u zatvor.

Preplavljena sam osećajima i zadovoljna ishodom. Ovaj incident se dogodio pre dva meseca i, iskreno, pomirila sam se s tim. Znaš da je gotovo i da se ništa drugo neće dogoditi. Nisam očekivala da će to sada eksplodirati. Kada sam prvi put objavila video s tom ženom, nadala sam se da će ona snositi neke posledice za to što je učinila i to je bila neka vrsta moje zaštite - navela je ona u objavi na TikToku.

Kako je istakla, nije mislila da će njen slučaj doći do medija, ali sada je pozitivno iznenađena.

Nadala sam se da će ga videti neko ko je zna i da svet vidi kako rasizam još postoji. Nisam mislila da će to doći do medija i da će privući puno pažnje. Za to sam zahvalna. Hvala vam na podršci i što ste delili linkove. Zahvalna sam što je internet mogao učiniti nešto ovako, nešto dobro. Bila sam u kontaktu s policijom. Poslala sam im sve informacije, skrinšotove i vremenske oznake. Nadam se da su nešto od toga mogli da iskoriste. Pravda! - ushićeno je rekla ova žena.

Na kraju, poslala je poruku Hrvatima koji su je ugostili na odmoru.

Nemam ništa protiv ostalih Hrvata. Ostali smo u Tisnom i Makarskoj i bilo je neverovatno. Hvala svakome ko je pružio ruku i bio ljubazan ponudivši nam ručak i besplatan boravak i šta sve ne. Hvala vam puno za gostoprimstvo - rekla je ova žena, prenosi Slobodna Dalmacija.

Bonus video:

(Espreso/Slobodna Dalmacija.hr/Preneo D.M.)