Vladimir Putin, Foto: Profimedia

DRAMA NA BOJNOM POLJU

Putin progovorio o situaciji u Kurskoj oblasti, palo hitno naređenje! Rus zapenio, pa besno poručio samo jedno!

Predsednik Rusije je naredio da se za snage bezbednosti na terenu obezbedi sve što im je potrebno, i kada je reč o transportu, medicini ili finansijama

Objavljeno: 12.08.2024. 14:09h > 14:17h

Glavni zadatak je da proteramo neprijateljske snage sa naše teritorije, poručio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku posvećenom situaciji u Kurskoj oblasti.

Putin je istakao da će odmah nakon toga zadatak biti da se osigura bezbednost granice sa Ukrajinom, koja, kako je objasnio, ispunjava volju zapadnih gospodara i protiv Rusije ratuje rukama Ukrajinaca.

Lider je istakao da je iza napada na rusku teritoriju želja Kijeva da poboljša svoju poziciju tokom budućih pregovora sa Moskvom. Ipak, kako je dodao, sa Kijevom nema o čemu da se razgovara, budući da Ukrajinci napadaju civile i nuklearne objekte. Napadi na Kursku oblast, prema njegovim rečima, su, takođe, pokušaj da se zaustavi prodor ruske armije, koja, kako kaže, uspešno napreduje u svim pravcima, i to 1,5 puta brže nego pre.

Predsednik Rusije je naredio da se za snage bezbednosti na terenu obezbedi sve što im je potrebno, i kada je reč o transportu, medicini ili finansijama.

Vladimir Putinfoto: Alexander Zemlianichenko / AFP / Profimedia

Obećao je da će Moskva bez sumnje odgovoriti na napade i da će postići sve svoje ciljeve.

Vršilac dužnosti šefa Kurske oblasti otkrio je na sastanku da Ukrajinci trenutno drže pod kontrolom 28 mesta oblasti, ocenivši da je situacija teška.

Bonus video:

(Espreso/ RT Balkan/ Prenela: T.M.)