Faris Fejzić, Foto: Printscreen/ X/ @TRTBalkanBHSC

U SRCU SARAJEVA

Faris prodaje domaće proizvode kako bi pomogao svojim bolesnim roditeljima: Postao je simbol borbe! (VIDEO)

Njegova priča je primer svima nama – da, bez obzira na godine, možemo biti velika podrška onima koje volimo

Objavljeno: 12.08.2024. 09:43h

U srcu Sarajeva, na jednom od kutaka u blizini stadiona Asim Ferhatović, stoji improvizovani štand prepun domaćih proizvoda. Ali ovaj štand nije običan – za njim stoji dvanaestogodišnji dečak s osmehom koji zrači toplinom i odlučnošću. Faris Fejzić, dečak iz Zavidovića, postao je simbol borbe i saosećanja, jer svakog dana prodaje domaće proizvode kako bi pomogao svojim bolesnim roditeljima.

Farisov život nije bio jednostavan. Njegovi roditelji se već godinama bore s teškim bolestima, a njihova svakodnevna borba postala je i Farisova borba. Umesto da se igra s vršnjacima ili provodi vreme u bezbrižnom detinjstvu, Faris je odlučio da uzme stvari u svoje ruke i pomogne svojoj porodici na jedini način koji može – prodajom domaćih proizvoda.

Na štandu koji je sam postavio, Faris prodaje razne proizvode, od domaćeg meda i sirupa do ručno pravljenih sapuna i drugih rukotvorina. Prolaznici ga već dobro poznaju, a mnogi dolaze upravo njemu kako bi podržali njegov trud i napore. Njegova priča je postala poznata ne samo u Sarajevu, već i širom Bosne i Hercegovine i inspirisala mnoge ljude da se uključe i pomognu na razne načine.

"Podrška Farisu dolazi sa svih strana"

Podrška Farisu dolazi sa svih strana. Lokalna zajednica, pa čak i ljudi iz drugih gradova, redovno kupuju njegove proizvode ili mu doniraju sredstva kako bi olakšali tešku situaciju u kojoj se nalazi njegova porodica. Ipak, i pored svih izazova, Faris ostaje skroman i zahvalan. Svaki zarađeni novčić usmerava na lečenje svojih roditelja, nadajući se da će im na taj način olakšati patnju.

Ovaj dečak, koji je još u osnovnoj školi, pokazuje neverovatnu zrelost i saosećanje. Njegova priča je primer svima nama – da, bez obzira na godine, možemo biti velika podrška onima koje volimo.

Bonus video:

(Espreso/ Sandžak danas/ Prenela: T.M.)