Foto: Privatna arhiva

vrlo dekorativno!

Vazdušasto slatko testo sa jabukama po bakinoj recepturi: Lisnato pecivo kakvo još niste probali, topi se u ustima

Ovo slatko lisnato pecivo pored toga što je vrlo ukusno i mekano, vrlo ej dekorativno pa ga možete peckati za razna slavlja i vašu trpezu učiniti spektakularnom

Objavljeno: 12.08.2024. 08:37h > 08:39h

Lisnata testa obično pravimo u slanim varijantama, međutim, baka Jela nam je podelila recept za vrlo dekorativno slatko lisnato pecivo sa jabukama i cimetom.

Poslastica koja se lako pravi, a cela kuća će mirisati. Ukoliko volite slatka testa, imamo još jedan recept koji morate probati.

Potrebno je:

gotovo testo

2 jabuke

2 kašike šećera

2 kašičica cimeta

Priprema:

Testo razviti za pola prsta debljine pa svako testo podeliti na 4 dela- Jabiukama odstraniti semenke pa ih iseći na krugove. birajte manje jabuke.

foto: Privatna arhiva

Izmešati šećer i cimet pa svaki krug uvaljati. Na svaku četvrinu testa staviti krugove jabuka pa ih zaseći na svakom uglu.

foto: Privatna arhiva

Krajeve svakog ugla prebaciti preko jabuke i pritisnuti u sredunu jabuke, U sredinu stavite po jednu smrznutu višnju.

foto: Privatna arhiva

Premazati po želji žumancetom pa peći na 220 stepeni C 30 minuta da lepo zarumene- Posuti prah šećerom i služiti tople. Uzivajte prelepe su

Bonus video:

(Espreso/T.M.)