Libanski sos, Foto: Printscreen/youtube/ألذ الوصفات Yummy

SAVRŠENO IDE UZ RAZNA JELA

Libanski beli sos je kremasto savršenstvo koje morate probati: Slaže se uz sva jela, a može da se jede i kao namaz

Obavezno isprobajte recept za libanski sos od belog luka

Objavljeno: 11.08.2024. 12:39h

Libanski tradicionlani sos teksturom podseća na majonez, a obično se priprema od jednostavnih i jeftinih sastojaka kao što su beli luk, limunov sok, ulje i so, kao što je i u ovom receptu.

U Libanu se obično služi uz veliki broj jela, a tradicionalno sa pomfritom i bilo kojim jelom sa piletinom. Ukus je fantastičan i slaže se sa svim jelima, pa je naš predlog da ga koristite i za pečenje, grilovano povrće, kao preliv za pastu…

Sastojci:

30 čenova belog luka

1 kašika soli

2-3 kašike limunovog soka

3 šolje ulja

Priprema:

U blenederu ustitnite čenove belog luka, koji ste prethodno očistili i so. Postepeno dodajte ulje i limunov sok i blendirajte sve dok ne dobijete smesu kao za majonez.

Bonus video:

(Espreso/krstarica/T.M.)