Tursci prave ovakve ćevape, Foto: Printscreen/Instagram/enfesyemeklezzetleri

savršen ukus

Izdašan i zasit ručak za celu porodicu - turski ćevapi po originalnom receptu: Vrlo ukusan gurmanluk na tanjiru

Sočni, pikantni i jako ukusni - turski ćevapi za porodični ručak zadovoljiće sva vaša čula

Objavljeno: 11.08.2024. 10:37h

Pravi turski ćevapi su čist gurmanluk na tanjiru - svako ko voli jela od mlevenog mesa mora da proba ovo čudo.

Savršeno se slažu uz salate ili grilovano povrće, čak i krompir pire.

Obradujte ukućane sočnim i pikantnim ručkom, a onda i dobrom poslasticom kao što je slojevita torta od palačinki.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 luk
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica crvene paprike
  • 1 kašičica povrća u prahu (opciono)
  • 1 mala kašika praška za pecivo
  • 60 ml mineralne vode
  • 2 kriške suvog hleba
  • 1 veza peršuna

Pogledajte video kako se prave:

Recept za ćevape na turski način:

Kako biste napravili ćevape, mleveno meso pomešajte sa svim sastojcima u činiji i dobro umestie.

Ostavite smesu u frižideru najmanje 30 minuta, ili preko noći. Kako biste olakšali sebi možete da ubacite meso u kesu za frižider i da probušite veću rupu na dnu i tako istiskujete ćevape, ili ih oblikujte rukom.

Pržite ih na ulju u tiganju, zagrejanom na srednju temperaturu, okrećući ih, dok ne budu dobro pečeni.

Bonus video:

(Espreso/stvarukusa/T.M.)