savršen ukus
Izdašan i zasit ručak za celu porodicu - turski ćevapi po originalnom receptu: Vrlo ukusan gurmanluk na tanjiru
Sočni, pikantni i jako ukusni - turski ćevapi za porodični ručak zadovoljiće sva vaša čula
Pravi turski ćevapi su čist gurmanluk na tanjiru - svako ko voli jela od mlevenog mesa mora da proba ovo čudo.
Savršeno se slažu uz salate ili grilovano povrće, čak i krompir pire.
Obradujte ukućane sočnim i pikantnim ručkom, a onda i dobrom poslasticom kao što je slojevita torta od palačinki.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 luk
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crvene paprike
- 1 kašičica povrća u prahu (opciono)
- 1 mala kašika praška za pecivo
- 60 ml mineralne vode
- 2 kriške suvog hleba
- 1 veza peršuna
Pogledajte video kako se prave:
Recept za ćevape na turski način:
Kako biste napravili ćevape, mleveno meso pomešajte sa svim sastojcima u činiji i dobro umestie.
Ostavite smesu u frižideru najmanje 30 minuta, ili preko noći. Kako biste olakšali sebi možete da ubacite meso u kesu za frižider i da probušite veću rupu na dnu i tako istiskujete ćevape, ili ih oblikujte rukom.
Pržite ih na ulju u tiganju, zagrejanom na srednju temperaturu, okrećući ih, dok ne budu dobro pečeni.
Bonus video:
(Espreso/stvarukusa/T.M.)