preukusno
Najmekši voćni kuglof po baka Jelinom receptu: Fantstična poslastica za svaku priliku - miris će vas očarati
Poslastica koja se lako pravi, a sjajan je izbor za mnoge prilike - za uz svakodnevno ispijanje kafe sa prijateljima, određenih slavlja i praznika
Baka Jela nam svako jutro podeli po neki recept za prave kulinarske specijalitete i slatkiše iz njene sveske; tako je i ovog puta - voćni kuglof!
Za kuglof ste sigurno čuli, većinom se po zapadu pravi i prodaje za praznike, međutim, kod nas na severu i kod komšija Mađara ova poslastica već ima posebnu tradiciju.
S obzirom da je sezona i trešanja, probajte i bakin kuglof sa trešnjama.
Potrebno je:
4-5 jaja zavisi od veličine
140 gr šečera
1 čase od jogurta brašna
150 ml jogurta
100 ml ulja
1 prašak za peciva
malo sezonskog voća
1 kašika kakaa
malo korice limuna
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo. Dodati ulje i jogurt, i sve izjednačiti. Odvojiti 1/3 testa pa u njega ubaciti kašiku kakaa pomešanog sa 2 kašike toplog mleka.
U drugi deo staviti koricu limuna. U kuglof stavljati kašiku svetlog pa do njega kašiku tamnog testa a izmedju po mali komad sečenog voća Ja sam sekla šljive. Može smrznute višnje.
Drugi red na svetlo stavljaš tamno a na tamno svetlo testo izmedju voće i tako do kraja- Peći na 200 stepeni C 45 minuta
Posuti prah šećerom. Seći prohladjen Vrhunski pravi kolač koji samo poželeti možeta
Bonus video:
(Espreso/T.M.)