Volodimir Zelenski, Foto: Profimedia

RAT SE KREĆE NA...

Putin će izgoreti zbog onoga što je Zelenski rekao! Ukrajinac zagrmeo kao nikada, jedno je svima zapalo za oko!

Ukrajinske snage su u utorak pokušale da zauzmu deo teritorije Sudžanskog okruga Kurske oblasti, a ruska vojska tvrdi da je uspela da zaustavi njihovo napredovanje

Objavljeno: 10.08.2024. 23:19h

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, povodom ofanzive Oružanih snaga Ukrajine na Kursku oblast u Rusiji, da se rat u ovom trenutku kreće na ''teritoriju agresora''.

- Danas je glavnokomandujući Oleksandar Sirski već nekoliko puta izveštavao o frontu i našim dejstvima i guranju rata na teritoriju agresora, a svaka naša jedinica odbrambenih snaga dokazuje da zaista zna kako da vrati pravdu i garantuje upravo onakav pritisak kakav je potreban - rekao je Volodimir Zelenski.

Poljuljano poverenje u Putina

On je istakao da ukrajinske snage obraćaju pažnju na svaki deo fronta, a posebno na područja najteže pogođena borbama, uključujući Sumsku i Harkovsku oblast, kao i Pokrovskij, Toreckij i Kramatorsk u Donjeckoj oblasti, prenosi Unian.

Ukrajinska agencija navodi da Moskva šalje privatne snage bezbednosti da brane Kursk, kao i da je upad ukrajinskih snaga u tu oblast naterao ruske državljane da preispituju da li predsednik Vladimir Putin može da garantuje njihovu bezbednost.

Volodimir Zelenski foto: EPA-EFE/JULIA NIKHINSON / POOL

Borbe se nastavljaju

Njujork tajms je prethodno preneo da su ruske snage verovatno uspele da odbiju ukrajinsku ofanzivu u Kursku, ali se borbe nastavljaju. Ranije danas, rusko Regionalno ministarstvo za vanredne situacije je saopštilo da je iz Kurske oblasti na granici sa Ukrajinom evakuisano više 76.000 ljudi.

Ukrajinske snage su u utorak pokušale da zauzmu deo teritorije Sudžanskog okruga Kurske oblasti, a ruska vojska tvrdi da je uspela da zaustavi njihovo napredovanje.

Bonus video:

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)