Aleksandar Stanojević, Foto: FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

superliga srbije

Stanojević saopštio loše vesti: Saldanja...

Oglasio se pred novi meč u domaćem prvenstvu

Objavljeno: 10.08.2024. 17:38h > 17:42h

Fudbaleri Partizana u okviru 4. kola Superlige Srbije gostuju IMT-u u Zaječaru.

Pred susret koji se igra u nedelju od 20 časova oglasio se trener Parnog valjka Aleksandar Stanojević.

On je otkrio da je jedino Mateus Saldanja neizvestan za duel sa "Traktoristima".

Aleksandar Stanojevićfoto: FOTO: FK Partizan

- Igramo u Zaječaru na jednom lepom stadionu, nadamo se da će doći dosta publike da nas podrže. Kadrovska situacija je dobra, imamo malo problema sa Saldanjom. Moramo nešto da promenimo, s obzirom da igramo na dva fronta, ne želimo da odlažemo utakmice. Očekujemo dobru utakmicu protiv nadahnute ekipe koja igra sa dosta intenziteta. Ima dosta naših igrača koji igraju tamo, nadam se da će navijači uživati.

Partizan je protiv Lugana odigrao dosta bolje nego protiv Dinamo Kijeva.

- Mali pomak, mi igramo kod kuće i nismo izašlu u totalni visok presing onako kako radimo to. U ovom trenutku ne možemo da igramo onako kako ja hoću, tako da iz tog razloga kažem da je mali pomak. Kada igrate na svom stadionu morate da igrate otresitije i ofanzivnije. Očekujem da igramo kao u mom prošlom mandatu, ako se sećate protiv Sparte iz Praga kako smo igrali. Napravili smo priču koju smo želeli, falili su nam samo golovi. Što se tiče domaćeg prvenstva, imamo svoj način igre koji smo imali u prethodne dve utakmice.Protiv Napretka nismo bili na nivpu, na Ubu i protiv Železničara smo bili na nivou. Videćemo koliko ćemo i osvežiti kadar i koliko možemo da pružimo.

Stanojević je potom podrobnije objasnio šta je sa Brazilcem.

Mateus Saldanjafoto: Starsport©

- Oseća posledice utakmice, a sa druge strane jasno je da odlazi, da je rastrzan. Nije lako, ali dobro se ponaša. Videćemo kako ćemo i đta ćemo u narednim utakmicama.

Nemanja Nikolić i Đorđe Jovanović su uspešno odmenjivali Saldanju u domaćim mečevima.

- Želim da imam dve ekipe po 10 igrača, na svakoj poziciji po dva igrača, dajem im poverenje, nikada ne znate ko može da se povredi, ko može da vam zatreba. Ne znate ko će u kakvoj formi da bude. I u mom prošlom mandatu smo stalno mešali i kombinovali. Ne bojim se promena, želim da naš stil igre bude uvek isti. Nedostaju nam tri igrača, ali nam dva hitno trebaju. Radimo na tome, da bi mogli u svakom smislu da imamo ekipu za bilo koje takmičenje.

Crno-bele može da raduje dobra igra defanzivne linije protiv Lugana.

- To nam je bila ideja da defanzivno dobro igramo i probamo tranzicionu igru. Takve su trenutno naše mogućnosti. Drago mi je da su bili disciplinovani. Lugano je dao Feneru 4 gola, lako ulaze u 16 metara, mnogo su pokretljivi.. IMT ima pokretljivee i brze igrače. Umeju da budu nezgodni.

IMT ima nekoliko bivših fudbalera Partizana u svojim redovima.

- Lutovac je uvek opasan, Terzić je bio kod nas. Desna strana je dosta pokretljiva, imaju dosta mladih igrača. Tu je i Alen Stevanović koji je u zrelim godinama. Imaju dosta maldu ekipu. Špic je 2005. godište. Poletna mlada ekipa sa Trenerom koji je osvojio Omladinsku ligu, imaju produkt iz svoje škole. Spremni smo na sve situacije.

Iako je ovo susret dve beogradske ekipe, meč će se igrati u Zaječaru.

- Lepše mi je da igrami na novom stadionu u Zaječaru nego na lošem terenu. Nije nam drago što moramo da putujemo. Zadovoljan sam što igramo u Zaječaru, očekujem lep ambijent.

Bonus video:

(Espreso/A.K.)