Foto: Printscreen/Youtube/ivanalalicki

ovo morate znati

Caka iskusnog ribara za prženje najukusnije ribe koja se ne raspada: Biće hrskava i lepiće se za prste, fantastično

Pomoću jednostavnih trikova odnosno sastojka, napravićete hrskavu ribu koja se ne raspada

Objavljeno: 10.08.2024. 11:29h

Uz ovaj trik će korica biti hrskavija, a riba će imati i lepši ukus kao i snažniju aromu.

Ribu možete da ispržite ili da ispečete u rerni, a danas otkrivamo trik kako da je spremite tako da bude preukusna.

Pomoću jednostavnih trikova odnosno sastojka, napravićete hrskavu ribu koja se ne raspada.

Ovaj trik je otkrio iskusan ribar, a važi i za rečnu i za morsku ribu.

foto: Jelajelena Petrovic

Korica će biti hrskavija

Pre nego što krenete da je pržite, ribu prvo posolite, a onda i uvaljajte u kukuruzni skrob.

Stvoriće se zaštitni film koji će sprečiti da ona upije višak ulja. Stavite je u zagrejano ulje, pa kad se jedna strana isprži, okrenite je i sipajte jednu do dve kašike sirćeta.

Ne samo da će korica biti hrskavija, nego će imati i lepši ukus kao i snažniju aromu.

Po želji možete da dodate limun isečen na kolutove, sitno seckani beli luk i ruzmarin, piše Stvarukusa.rs.

Bonus video:

(Espreso/srbijadanas/T.M.)