Foto: Privatna arhiva

uuuh, kakav ukus

Starinska pogača bez kvasca po bakinom receptu: Savršena korica i još bolji ukus - domaće testo ide uz svaki obrok

Starinska brza pogača bez kvasca sode bikarbone i praška za pecivo

Objavljeno: 10.08.2024. 09:21h

Naše bake su baš ovako spremale brzu i jednostavnu pogaču koja se jela za svaki obrok od doručka do večere.

Lagano testo od par sastojaka lako se umesi, a onda kada se ispecka, korica koju dobije vraća u detinjstvo svakim zalogajem.

Imamo još recepata za dobre stare pogače kakve su se ranije mesile.

Potrebno je:

500 gr br brašna

200 ml kisele vode

100 ml jogurta

soli

Priprema:

U vangu sipati brasno dodati kiselu vodu i so i jogurt ili kiselo mleko Zamesiti srednje glatko testo. Razviti za prst debljine i izbockati viljuškom.

foto: Privatna arhiva

Pleh od rerne ugrejati da bude vruća pa staviti pogaču da se peše 45 minuta na 210 stepeni C Uviti u krpu da malo omekne pa pokidati rukama.

foto: Jelajelena Petrovic

Sjajna je naraste za još pola prsta

Bonus video:

(Espreso/T.M.)