uuuh, kakav ukus
Starinska pogača bez kvasca po bakinom receptu: Savršena korica i još bolji ukus - domaće testo ide uz svaki obrok
Starinska brza pogača bez kvasca sode bikarbone i praška za pecivo
Naše bake su baš ovako spremale brzu i jednostavnu pogaču koja se jela za svaki obrok od doručka do večere.
Lagano testo od par sastojaka lako se umesi, a onda kada se ispecka, korica koju dobije vraća u detinjstvo svakim zalogajem.
Imamo još recepata za dobre stare pogače kakve su se ranije mesile.
Potrebno je:
500 gr br brašna
200 ml kisele vode
100 ml jogurta
soli
Priprema:
U vangu sipati brasno dodati kiselu vodu i so i jogurt ili kiselo mleko Zamesiti srednje glatko testo. Razviti za prst debljine i izbockati viljuškom.
Pleh od rerne ugrejati da bude vruća pa staviti pogaču da se peše 45 minuta na 210 stepeni C Uviti u krpu da malo omekne pa pokidati rukama.
Sjajna je naraste za još pola prsta
Bonus video:
(Espreso/T.M.)