Ćevapi od tikvica, Foto: Printscreen/youtube/Rezept zeit

IDEJA ZA RUČAK

Najukusniji ručak bez mesa, vrlo zasit i izdašan: Sočne ćevape od tikvica će obožavati cela porodica (VIDEO)

Ako su vam se dopadale pljeskavica od tikvica, ovaj recept jednostavno morate da probate

Objavljeno: 09.08.2024. 22:02h > 23:51h

Tikvice su se pokazale kao odlična zamena za meso, pa postoji mnogo recepata za ukusne i zasitne pite bez kora i brašna, proje, pljeskavice... u kojima je ovo povrće glavni sastojak.

Zato smo pronašli interesantan recept za domaće ćevape od tikvica, za koje vam nije potreban ni gram mesa, ali vam ono neće ni nedostajati.

U pitanju je ukusno, izdašno i vrlo zasitno jelo, koje vredi imati u porodičnom kuvaru.

Sastojci:

  • 1 tikvica srednje veličine
  • 1 šargarepa srednje veličine
  • 1 krompir srednje veličine
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica suvog začina
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 2 kašike brašna
  • 4 kašike ovsenih pahuljica
  • 2 jajeta
  • 100 g tvrdog sira
  • peršun po ukusu
Ćevapi od tikvicafoto: Printscreen/youtube/Rezept zeit

Priprema

Operite tikvicu (ne morate da je ljuštite), pa izendajte, posolite i ostavite da odstoji na papirnom ubrusu da pusti vodu. Potom šakama to dobro ocedite, pa pomešajte s rendanom šargarepom, jajima i rendanim sirom.

U posudu dodajte rendan krompir, sitno seckan peršun i beli luk. Začinite po ukusu, pa dobro promešajte.

Ubacite ovsene pahuljice, ponovo promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta.

Nakon toga nauljite ruke, pa oblikujte smesu u ćevape, uvaljajte u brašno i pržite u dobro zagrejanom ulju.

Evo kako se spremaju ćevapi od tikvica:

Bonus video:

(Espreso/glossy/T.M.)