Vaterpolo reprezentacija Srbije, Foto: Insidefoto di andrea staccioli / Alamy / Alamy / Profimedia

sve je rekao

Hrvatski selektor se obratio srpskim vaterpolistima! Čeka nas prava bitka!

Objavljeno: 09.08.2024. 21:59h

Selektor hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak je izneo utiske nakon pobede njegovog tima nad Mađarskom i dotakao se finala protiv Srbije (nedelja, 14 sati).

Vaterpolisti Hrvatske su se plasirali u finale Olimpijskih igara pošto su u polufinalu slavili nad Mađarima rezultatom 9:8.

Nakon velikog trijumfa je u razgovoru za HRT utiske izneo selektor Ivica Tucak.

Ivica Tucekfoto: Starsport©

- Videli ste da smo ostavili srce i da smo dali sve što smo imali da damo u fantastičnoj utakmici protiv giganta, svetske vaterpolo sile. Dva dana pre toga Španci, sad oni i evo nas u finalu Olimpijskih igara. Čestitam momcima, oni su neverovatni. Treće finale u godinu dana. Otvorili smo vrata raja, došli smo do ovoga, ja za to živim. Idemo po zlato - iskren je bio Tucak. Potom je iskoristio priliku da čestita Srbiji, protiv koje Hrvati igraju u finalu, za zlato. - Može se dogoditi da ne osvojimo zlato, ali ja sam uveren da mi imamo snagu da odemo do kraja. Čestitam i reprezentaciji Srbije, treće uzastopno finale Igara, svaka im čast - dodao je. Na kraju je zaključio da se ove dve selekcije i previše dobro poznaju. - Na momente sam gledao polufinale između Srbije i SAD, nisam mogao da spavam, otišao bih s vremena na vreme u dnevni boravak gde su Jure Marelja i Pero Kuterovac gledali. Ali nema tu tajni, oni znaju sve o nama i mi sve o njima - poručio je Tucak. Finale je na programu u nedelju od 14 sati.

Bonus video:

(Espreso sport/B92)