Pasulj, Foto: Printscreen/youtube/Sherpica Recipes

pažnja

Za ovaj mediteranski pasulj kažu da je sto puta bolji od našeg: Nijedan sastojak nije isti, a ukus je bogom dan

Recept je vrlo popularan, a u nastavku pročitajte i kako glasi

Objavljeno: 09.08.2024. 14:40h

Mediteranski pasulj će prave gurmane oboriti s nogu.

Recept je vrlo popularan, a u nastavku pročitajte i kako glasi

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

400 g pilećeg filea

1 luk sitno isečen

3 šargarepe, sitno isečene

3 štapića celera, sitno iseckanog na kockice

1 kašičica sveže majčine dušice

1/2 kašičice sušene žalfije

1 lovorov list

400 ml pilećeg bujona

400 g belog pasulja

šaka svežeg peršuna, iseckanog

Recept za mediteranski pasulj sa piletinom:

foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Kako biste napravili pasulj, prvo zagrejte ulje u velikom tiganju, dodajte piletinu i pržite, a zatim izvadite i iseckajte na komadiće. U isti tiganj dodajte luk, šargarepu i celer i pržite dok ne omekšaju (10-15 min).

Dodajte majčinu dušicu, žalfiju, lovorov list i bujon. Dodajte piletinu i pasulj, poklopite i kuvajte 15-20 minuta (možda će biti potrebno dodati malo vode ako je previše gusto). Umešajte peršun i servirajte.

(Espreso/magazin novosti/Stvar ukusa/Prenela PV)