Med, Foto: RINA

pažnja

Kada budete čuli za koju bolest je odličan med, uzimaćete ga uvek: Ono što radi organizmu nema nigde, čudotvoran je

Ako ste na dijeti, kašika meda na prazan stomak će vam pomoći da se osećate sito, jer sadrži mnogo hranljivih materija i ugljenih hidrata.

Objavljeno: 09.08.2024. 12:55h

Med sadrži kalcijum, mineral koji poboljšava funkciju našeg mozga. To je zato što neuroni koriste kalcijum kao polaznu tačku za slanje signala i prenošenje poruka, piše Dan.

Prema nutricionistima, med za doručak je idealan za sportiste, decu koja su u fazi rasta, starije osobe i ljude kojima je potrebna dodatna energija, jer im je potreban dodatni intelektualni naboj.

Med, osim što je prirodna zamena za šećer, izvor je vitamina B-6. Ova hranljiva materija ima ogromne korisne efekte na imunološki sistem dece, pomažući im da se održe u optimalnom stanju. Takođe ublažava efekte umora.

Med na prazan stomak

foto: Printscreen/Youtube/Fuller Farm

Ako ste na dijeti, kašika meda na prazan stomak će vam pomoći da se osećate sito, jer sadrži mnogo hranljivih materija i ugljenih hidrata.

Zimi, po hladnom vremenu, pomaže u prevenciji prehlade. Promoviše cirkulaciju krvi i pomaže u smanjenju nivoa holesterola u telu, prenosi „Maeshoney“.

Izbegavajte džemove, putere, margarine i obrađene namaze. Namažite tost sa maslinovim uljem i medom – ima neverovatan ukus, prenosi „Ona“.

(Espreso/danas/dan/Prenela PV.)