pažnja
SEKA ALEKSIĆ PODELILA RECEPT ZA "ŠARGAREPA TORTU" KOJA NJENOG MUŽA OBARA S NOGU: Ovo nema ni u jednoj srpskoj kući
Služiti hladno, još je lepša kad odstoji dan, dva – poručila je Seka.
Seka Aleksić vrsna je kuvarica, a na njenoj trpezi se tradicionalno svake godine nalazi i Šargarepa torta.
Sastojci za koru:
4 jaja, 250 gr šećera, 180 gr rastopljenog maslaca, 60 ml ulja, 2 kašičice arome vanile, 300 gr brašna, 400 gr očišćene šargarepe, 1 prašak za pecivo, 1 kašičica cimeta, 1/2 kašičice soli.
Sastojci za fil:
400 ml krem sira, 200 ml slatke pavlake, 180 ml kisele pavlake, 120 gr šećera u prahu.
Priprema:
– Umutiti prvo jaja, pa dodavati redom ulje, maslac, šećer, vanilu, a potom pomešane sve praškaste satojke – brašno, prašak za pecivo, cimet, so. Na kraju se dodaju rendane šargarepe, sve se dobro promeša, izlije u pleh sa papirom za pečenje i peče u unapred ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Potrebno mi je oko sat i po da ga ispečem, a verovatno u širem plehu treba manje. Zatim za fil umutiti pavlaku i krem sir, dodati šećer, dobro sjediniti i filovati ohlađenu koru.
Služiti hladno, još je lepša kad odstoji dan, dva – poručila je Seka.
(Espreso/Svet-scandal/Irena Ćirić/ Prenela PV.)