RECEPT
Super recept za brze mini pice: Idealne su za nenajavljene goste - domaćice ga prepisuju već decenijama
Mini pice su idealni zalogaji omiljenog popularnog jela, sigurno ćete čestgo da ih pravite po ovom recptu
Ovo je jedan od najlepših recepta za mini picu, idealna je kada dođu iznenadni gosti, svideće vam se.
Sastojci:
Za testo za picu:
- 300 g višenamenskog brašna
- 2 1/4 kašičice instant kvasca
- 1 1/2 kašičice šećera
- 3/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice sušenog bosiljka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 ml tople vode
Za preliv:
- 60 ml sosa za picu
- 170 g kačkavalja
- 30 g narezanih crnih maslina
Recept za mini pice:
Za mini pice zagrejte rernu na 210 C i obložite dva pleha papirom za pečenje. U velikoj činiji pomešajte 125 g brašna sa kvascem, šećerom, solju, belim lukom u prahu i bosiljkom. Dodajte maslinovo ulje i toplu vodu i drvenom kašikom dobro sjedinite. Dodajte još 125 g brašna i promešajte.
Premažite drugu veliku posudu sa malo maslinovog ulja i prebacite testo u ovu podmazanu posudu. Čvrsto pokrijte najlonskom folijom i ostavite da se diže na toplom mestu 30 minuta ili dok se ne udvostruči. Kada se testo udvostruči, ruke i radnu površinu lagano premažite brašnom, izvadite testo iz posude i nežno premesite samo nekoliko puta dokne postane glatko.
Koristite oklagiju i razvaljajte testo u tanak sloj, a zatim kalupom za kolače ili ivicom staklene šolje izvadite oko 20 krugova testa i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.Dodajte kašičicu sosa za picu u sredinu svakog kruga testa, ostavljajući ivicu testa bez sosa.
Isecite svaku krišku kačkavalj na ploškice, stavite na svaku picu i opet prelijte sosom za picu. Dodajte naseckane crne masline sredinu svake pice. Pecite 10-12 minuta. Uživajte!
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)