Selektor Uroš Stevanović i vaterpolisti Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu, Foto: Andreas SOLARO / AFP / Profimedia

reč selektora

"Imamo još dve utakmice do sna, nadam se i do jave!" Hladnokrvni Uroš Stevanović ne želi da diže euforiju

Momci su zaslužili pobedu na ovakav način, kaže strateg "delfina"

Objavljeno: 07.08.2024. 18:29h

Uroš Stevanović, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije izneo je utiske posle plasmana u polufinale Olimpijskih igara u Parizu.

- Još jedan korak ka medalji, ništa ne znači. Važno je da smo pobedili, mislim da smo nagrađeni za sav taj trud i rad kroz ova tri takmičenja, pa i ovo četvrto. Znali smo svi šta četvrtfinale donosi, kakvo je opterećenje. Imali smo i opterećenje ispadanja u četiri četvrtfinala od Tokija, i sve ono što je išlo uz to. Momci su zaslužili pobedu na ovakav način. Imamo još dve utakmice do sna, nadam se i do jave - rekao je Stevanović.

Uroš Stevanović foto: Goran Mehkek / imago stock&people / Profimedia

Nastavio je izlaganje strateg "delfina."

- Mi smo ekipa koja ima oscilacije, a one nisu samo do igre, nego i do glave. Momci su shvatili koliko vrede. Dobiće dozu samopouzdanja, biće im ovo podstrek za nastavak Olimpijskih igara. Jesmo imali velike oscilacije, imaćemo ih i u budućnosti. Rezultati prethodne generacije jesu vodilja, ali i veliko opterećenje za ove momke. Savladali su to i dobili nagradu. Sada ovo treba da zaboravimo, kao što smo za grupnu fazu i da se spremimo za narednog protivnika - istakao je Stevanović.

Uroš Stevanović foto: Pixsell/Sanjin Strukic / Pixel Media / Profimedia

Dušan Mandić odigrao je još jednu vanserijsku utakmicu, dao je pet golova, ali je onaj poslednji, velemajstorski, delo kapitena Nikole Jakšića.

- To vi komentarišite, ovo je timska pobeda. Ne samo Mandića i Filipovića na golu, i Jakšića koji je zaslužio gol za sve što je trpeo… Dobro ćemo se spremiti za polufinale, kao što smo i za ovu utakmicu. Nikoga ne priželjkujem, kao što nisam ni do sada. Imamo dve utakmice, moramo obe da dobijemo. Nemamo prava na grešku - zaključio je Stevanović.

Bonus video:

(Espreso/Espreso sport)