Novak Đoković, Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

pažnja

Doručkovala sam identično kao Novak Đoković: Finalni rezultat me je patosirao, više nisam ista osoba

Novak Đoković ga pije svako jutro, a ponekad uključuje i čia semenke.

Objavljeno: 07.08.2024. 13:55h

Svi žele da znaju tajnu najboljeg tenisera sveta. Ishrana Novaka Đokovića samo je jedna od puzli slagalice koja mu je donela planetarni i istorijski uspeh. Jedna Marijana odlučila je da isproba njegov jelovnik, a rezultate svog malog eksperimenta objavila je na TikTok profilu pod nazivom justeatme__.

Topla voda sa limunom

Topla voda sa limunom uobičajeno izaziva podeljena mišljenja. To se ne odnosi samo na one koji žele da uvedu ili imaju zdrave navike u životu, već i na stručnjake. Dok jedni tvrde da zdravlju može da donese mnoge koristi, drugi smatraju da nema efekta. Bilo kako bilo, Novak Đoković vodi računa o hidrataciji, a prva stavka na njegovom meniju je topla voda sa limunom. Jednom prilikom je otkrio da na taj način "pomaže telu da se detoksikuje i pokrene metabolizam". Isto je uradila i Marijana.

Zeleni smuti

foto: Profimedia

Napitak koji se pravi od lisnatog povrća, semenki i biljnih proteina u prahu, nutritivno je bogat smuti. Novak Đoković ga pije svako jutro, a ponekad uključuje i čia semenke.

"Smuti je odličan način da brzo unesem mnogo hranljivih materija. Obično koristim voće, povrće i superhranu kako bih osigurao uravnotežen početak dana", rekao je on.

Marijana je svoj zeleni smuti napravila od spanaća, krastavca, đumbira i jabuke. Dodala je da Novak Đoković stavlja alge, ali da ih ona nema. Naglasila je da joj se ukus dopada.

Granola sa voćem

Svi znamo da Novak Đoković izbegava gluten i mlečne proizvode. On je istakao da smatra da mu to "pomaže u održavanju performansi i smanjenju upala u telu". Jede hleb bez glutena sa avokadom ili puterom od badema.

"Ishrana bez glutena napravila je veliku razliku u mom životu i karijeri. Osećam se lakše, energičnije, a vreme koje mi je neophodno za oporavak, znatno je kraće", rekao je Novak koji granolu jede sa orasima, semenka i bobičastim voćem.

"Granola s bobičastim voćem je odlična opcija za doručak. Dugo ostanem sit, hranljiva je i održava mi visok nivo energije satima", rekao je.

Marijana je odlučila da jede veganski jogurt. Dodala je domaću granolu, orašaste plodove, kupine, krušku, šljive i dinju.

"Moram da priznam da mi se jako dopada. Ovom doručku dajem čistu desetku", rekla je u snimku.

(Espreso/Mondo/prenela P.V)