Vrućina, Foto: Zorana Jevtić

RHMZ

Danas počinje novi toplotni talas

Najniža temperatura tokom dana kretaće se od 11 do 20 stepeni Celzijusovih

Objavljeno: 08.08.2024. 05:09h > 07:08h

U Srbiji danas pretežno sunčano i toplo, posle podne uz promenljivu oblačnost, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na severozapadu, jugozapadu i jugu Srbije. Duvaće slab i promenljiv vetar koji će posle podne biti slab do umeren severozapadni.

Najniža temperatura tokom dana kretaće se od 11 do 20 stepeni Celzijusovih, a najviša od 32 do 35 stepeni.

U drugoj polovini nedelje očekuje se početak novog toplotnog talasa u Srbiji. U četvrtak i petak maksimalna temperatura biće od 32 do 35 stepeni, za vikend i u ponedeljak od 32 do 37 stepeni, a od narednog utorka još toplije - od 35 do 40 Celzijusovih.

U Beogradu se sutra očekuje pretežno sunčano i toplo vreme, posle podne uz promenljivu oblačnost. Duvaće slab, promenljiv vetar koji će posle podne biti severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 20 stepeni, a najviša oko 33 Celzijusovih.

U narednom periodu očekuje se pretežno sunčano i veoma toplo vreme. U petak će biti promenljivo oblačno u Banatu i u brdsko-planinskim predelima, a u subotu ponegde i na istoku i jugoistoku ređa pojava kratkotrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za četvrtak:

Očekivane relativno povolјne biometeorološke prilike i termički uslovi mogu doprineti smanjenju tegoba kod svih hroničnih bolesnika, izuzev srčanih. Od meteoropatskih reakcija moguće su nesanica, nervoza i uznemirenost u blagoj formi.

Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja jer će UV indeks biti u domenu veoma visokih vrednosti.

Bonus video:

(Espreso/Agencije/Prenela: A.P)