Novak Đoković, Foto: Oscar J Barroso / Zuma Press / Profimedia

bravo

Novak Đoković dobija muzej u Srbiji!

Fantastična vest

Objavljeno: 06.08.2024. 19:28h

Predsednkik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje da će se uskoro krenuti u izgradnju muzeja Novak Đoković i dodao da su danas obavljeni prvi razgovori tim povodom, što će biti još jedna od atrakcija.

- Palma (de Majorka) ima muzej posvećen Rafaelu Nadalu. Mi ćemo gledati da pokažemo u skladu sa zaslugama to što je uradio za našu zemlju i istovremeno da privučemo turiste. Novak jeste veći od Nadala u tom veličanstvenom sportu. Ne znam da li znate kolika je njegova popularnost, ne samo ovde već recimo u Kini, da kada poklonite nekom kineskom funkcioneru reket Novaka Đoković on to ne sme da uzme, jer bi se to smatralo prevelikim i preskupim poklonom - rekao je Vučić.

Kako je rekao, tolika je vrednost i Novakovog imena i svega drugog, tako da je to još jedna od stvari koje ćemo uraditi.

- Verujem da to možemo mnogo pre Ekspo-a da završimo i da ponudimo kao sadržaj turistima. Ovim Beograd postaje glavni centar, metropola celog regiona, ne samo bivše Jugoslavije, već i značajno šire od toga, jer morate da imate takav grad, da biste mogli da privučete ljude i verujem da smo na dobrom putu - poručio je Vučić.

Bonus video:

(Espreso sport/Telegraf)