Leto u Srbiji, Foto: Emilija Jovanović

RHMZ

Jutro će biti sveže, ali je pred nama lep i sunčan dan: Još uvek bez tropskih vrućina

U Beogradu danas pretežno sunčano i toplo

Objavljeno: 07.08.2024. 05:15h

U Srbiji se danas očekuje pretežno sunčano i toplo vreme nakog svežijeg jutra, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i promenljiv vetar dok će se najniže temperature u toku dana kretati od 10 do 18 stepeni, a najviše od 30 do 33.U drugoj polovini nedelje počinje novi toplotni talas u Srbiji. U četvrtak i petak maksimalna temperatura kretaće se od 31 do 35 stepeni, za vikend i u ponedeljak od 32 do 37, dok će narednog utorka biti još toplije, od 35 do 40 stepeni.

U Beogradu danas pretežno sunčano i toplo sa slabim i promenljivim vetrom. Najniža temperatura od 14 do 18, a najviša 31 stepen.

U narednim danima se očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme. U četvrtak na severozapadu, jugozapadu i jugu Srbije, a u petak ponegde i na istoku, uz lokalni razvoj oblačnosti retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za sredu:

Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama. Glavobolјa i nesanica su očekivane meteoropatske reakcije.

Preporučuje se izbegavanje većih fizičkih napora i dodatna zaštita od UV zračenja u najtoplijem delu dana.

Bonus video:

(Espreso/Agencije/Prenela: A.P)